ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μπαμπούλας

Νομίζω ότι αυτό το κουσούρι που έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ να βλέπουν παντού «ακροδεξιούς» κι «Ακροδεξιά» πρέπει να το κοιτάξουν.
Δόξα τω Θεώ, έχουμε εξαιρετικούς αρμόδιους επιστήμονες.
Όποιος άλλα λέει ή φρονεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακροδεξιός. Όποιος έχει διαφορετικές ευαισθησίες αποκαλείται ακροδεξιός. Όποιος αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ ή απλώς δεν τον διευκολύνει να κυβερνήσει θεωρείται κι αυτός ακροδεξιός.
Κι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που συγκυβερνά με το δεξιότερο κόμμα που κυβέρνησε ποτέ στην Ελλάδα.
Βέβαια το κόλπο με την «Ακροδεξιά» δεν είναι καινούργιο ούτε αθώο.
Στο παρελθόν και στα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν τα 3/4 της ελληνικής κοινωνίας έχουν χαρακτηριστεί ακροδεξιοί. Κάτι σαν ένας βολικός και διαχρονικός μπαμπούλας!
Αν τους παίρναμε στα σοβαρά, θα είχαμε σήμερα στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Ευτυχώς δεν το έχουμε. Και δεν το έχουμε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει λάθος. Ονειρεύεται ότι οι άλλοι θα του κάνουν το χατίρι να αποδειχτούν ακροδεξιοί ή να ενισχύσουν την πραγματική Ακροδεξιά.
Αλλά δεν βλέπω κανέναν υποψήφιο. Μόνο ανόητοι ή βλαμμένοι μπορεί να πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν τα ιστορικά δημοκρατικά κόμματα αβανταδόροι του οιουδήποτε άκρου.
Διότι «Ακροδεξιά» δεν είναι ό,τι δεν γουστάρει η «Ακροαριστερά» ή ο ενωμοτάρχης Παπαδημούλης.
Δεν είσαι ακροδεξιός αν διαδηλώνεις για τη Μακεδονία ή την Κρήτη. Ούτε αν σε νοιάζουν η Εκκλησία, η σημαία ή το έθνος - ακόμη κι αν σε νοιάζουν με λάθος τρόπο...
Δεν είσαι ακροδεξιός αν δυσανασχετείς με την ανομία, την εγκληματικότητα, τη βία, τη διάλυση της εκπαίδευσης, την αποσύνθεση του αστικού ιστού, την απαξίωση των αξιών.
Και σίγουρα δεν είσαι ακροδεξιός αν νομίζεις (δικαίως ή αδίκως, αδιάφορο...) ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει ζημιά στον τόπο και πρέπει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Τίποτα από όλα αυτά δεν καθιστά εκείνον που τα πιστεύει απόβλητο. Ακόμη κι αν διαφωνούμε μαζί του μπορούμε να το συζητήσουμε, να τον πείσουμε ή να μας πείσει.
Δημοκρατία έχουμε. Και μάλιστα χωρίς αστυνομία φρονημάτων.
Περισσότερο λοιπόν από κάποια υποθετική Ακροδεξιά, η δημοκρατία αυτή απειλείται από όσους φανατικούς επιχειρούν στο όνομα κάποιας εξουσιαστικής ιδεοληψίας να απονομιμοποιήσουν απόψεις, δοξασίες, πεποιθήσεις, ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.
Αυτό ονομάζεται διχασμός κι αποτελεί το πρώτο στάδιο του ολοκληρωτισμού.
Κι ως εκ τούτου δεν είναι οι (γραφικοί, έστω) απόγονοι του Μεγαλέξαντρου, του Παπαφλέσσα ή του Παύλου Μελά που μας απειλούν.
Μας απειλούν όσοι (τώρα που άνοιξε το Τριώδιο) ντύνονται αχρείαστοι «αντιφασίστες».
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video