ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Η Πρώτη μου Επαγγελματική Ευκαιρία» - Εκδήλωση για τη Μαθητεία στα ΕΠΑ.Λ.

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η μαθητεία ως μέσο ανάπτυξης δεξιοτήτων των μαθητών και η ένταξή τους στην επαγγελματική ζωή», η οποία οργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερ. Ελλάδας και μέσω του κ. Λεωνίδα Τούτση, Υπεύθυνου προώθησης του θεσμού της «μαθητείας» των αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων της περιφέρειας. Η εκδήλωση έγινε στη Χαλκίδα, στο Αμφιθέατρο της Περιφ. Ενότητας Εύβοιας, την Τετάρτη 31/1/2018 και ώρες 6:30-9:30 μμ. Η μαθητεία διαρκεί 9 μήνες και περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε 4 ημέρες και 1 ημέρα παρακολούθηση εργαστηριακών μαθημάτων στο ΕΠΑΛ. Ειδικότερα, οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος ενώ ο εργοδότης καταβάλει μέρους του ποσού. Ο μαθητευόμενος επιδοτείται ανά ημέρα εργασίας κατευθείαν από την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας. Οι απόφοιτοι της Τάξης Μαθητείας λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγιναν ενημερωτικές εισηγήσεις από την κ. Ρούλα Κεχρή, Σχολική Σύμβουλος Δ/θμιας Εκπ/σης με θέμα «Η δ/θμια εκπ/ση & ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στην καταπολέμηση της ανεργίας», τον κ. Γιάννη Κονιόρδο, ΚΕΣΥΠ Θήβας «Μετά το Γυμνάσιο σε ποιό Λύκειο; Ρώτα στο ΚΕΣΥΠ» και τον κ. Λεωνίδα Τούτση, Υπεύθυνο Υποστήριξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Στερ. Ελλάδας, «Μαθητεία η πρώτη μου ΕΠΑγγεΛματική ευκαιρία». Επίσης, σύντομες παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Στ. Πίττα (ΚΕΔΔΥ Ευβοίας) & τους κ.κ. Γ. Κεσελόπουλο, Α. Χαλικόπουλο (1ο & 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας) όπως επίσης από εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων που απένειμαν τις Βεβαιώσεις Ολοκλήρωσης Μαθητείας στους αποφοίτους του προγράμματος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδος π. Νεκτάριος Ευγενικός, ο Aντιπεριφερειάρχης Στερ. Ελλάδος για την Παιδεία & τον Πολιτισμό κ. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χαλκιδέων κ. Γεώργιος Γιαννούκος, η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαδιόχος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερ. Ελλάδος κ. Νικόλαος Κουδούνης, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος - Κύμης - Καρύστου κ. Παναγιώτης Τζαφέρος, ο Περιφ. Δ/ντής Εκπ/σης κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ευβοίας κ. Δημήτρης Κυριτσόπουλος & ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας κ. Αλέξανδρος Καρκάνας.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video