ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με φαυλότητα προς την «παρένθεση»…

Αν δεν υπήρχε η ελληνοτουρκική κρίση, ένα θέμα θα βρισκόταν στην κορυφή της επικαιρότητας. Οι διάφορες «ρυθμίσεις», στις οποίες καταφεύγει καθημερινά η κυβέρνηση και ενισχύουν τη βεβαιότητα ότι η προεκλογική περίοδος πλησιάζει.
Οι «ρυθμίσεις» αυτές συνεχίζουν μια φαύλη πρακτική δεκαετιών. Εν προκειμένω έχουν διπλή στόχευση. Και προεκλογική και μετεκλογική. Ας δούμε πώς και γιατί.
Πρώτη –και κλασική– ρύθμιση είναι η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων στη δημόσια διοίκηση. Το έχουν κάνει όλες οι κυβερνήσεις προεκλογικά, η σημερινή κάνει το ίδιο, χωρίς να έχει ακόμα καταλήξει στην απόφαση πότε θα γίνουν οι εκλογές. Από την άποψη αυτή φροντίζει γι’ αυτό που λέει η παροιμία «πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Τέτοια είναι η ρύθμιση που αφορά την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Και παρόμοιες, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας, είναι στην ημερήσια διάταξη και θα υλοποιούνται σταδιακά τους επόμενους μήνες.
Δεύτερον, καλύπτονται θέσεις του κρατικού μηχανισμού με ιδιαίτερη βαρύτητα ή συμβολισμό, εννοείται με την παλαιά μέθοδο των «δικών μας παιδιών». Τέτοια ήταν η
απόφαση του Προέδρου της Βουλής για τον νέο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Φυσικά, σε τέτοιες θέσεις σχεδόν πάντα (δι)ορίζονται είτε κομματικά πρόσωπα είτε φίλα προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα. Και ο προηγούμενος επικεφαλής Παναγιώτης Λιαργκόβας δεν ήταν κάποιος «ουδέτερος». Υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ ήταν το 2009 και θα δούμε αν θα είναι ξανά. Ομως, η σημερινή κυβέρνηση, επιλέγοντας τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, το τερμάτισε σε φαυλότητα. Για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ο νέος επικεφαλής είναι πατεντάτο κομματικό στέλεχος. Και, δεύτερον, διότι το βιογραφικό του δεν δικαιολογεί τη θέση, είναι απλώς χειρότερο από του προκατόχου του. Η επιλογή του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ακόμα και μεταξύ των αρκετών καθηγητών που κινούνται πολιτικά στον ευρύτερο πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια αξιοκρατική –και περισσότερη συναινετική– επιλογή.
Ομως, σημασία έχει και το σκεπτικό για όλα αυτά. Με τις «φιλολαϊκές» ρυθμίσεις και την πλήρωση κρίσιμων θέσεων του κρατικού μηχανισμού, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ αποβλέπουν στην επόμενη μέρα των εκλογών. Γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα ηττηθούν, αλλά είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να παραμείνουν ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη, που θα είναι σε θέση να ρυθμίζει τις εξελίξεις. Αυτό θα συμβεί αν στην επόμενη Βουλή δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία ούτε πλειοψηφία για να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020. Ετσι, θα παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος για νέες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός. Ο οποίος, όπως είναι φανερό, στηρίζεται στην προσδοκία της «δεξιάς παρένθεσης». Μόνο που οι σχεδιασμοί συχνά μένουν στα χαρτιά, όπως έδειξε το πρόσφατο παρελθόν. Το επιτελείο Σαμαρά το 2014 σχεδίαζε (για την ακρίβεια προσδοκούσε) την «αριστερή παρένθεση». Και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη στον τέταρτο χρόνο εξουσίας.
Κάτι ανάλογο σχεδιάζουν σήμερα οι σημερινοί κυβερνητικοί εγκέφαλοι. Προφανώς αγνοούν την προειδοποίηση που εμπεριέχεται σ’ αυτόν τον στίχο της Γραφής: «Οστις σκάπτει λάκκον θέλει πέσει εις αυτόν…».
Γ. Καρελιάς-protagon.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video