ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ψήσιμο Πάσχα, χρήσιμες συμβουλές και μυστικά

Η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει, και σιγά – σιγά όλοι ετοιμάζουμε τα εργαλεία για ψήσιμο, με στόχο το πιο νόστιμο αρνί στη σούβλα. Ο οβελίας της Κυριακής του Πάσχα ανήκει στην παράδοσή μας, συμβολίζει τον αμνό που θυσιάζεται, και βέβαια, το γλέντι και το φαγοπότι που ακολουθεί την επομένη του Μεγάλου Σαββάτου είναι άκρως συνυφασμένο με το σούβλισμα. Ευχή όλων ο καιρός να είναι καλός, για να επιτρέπει το υπαίθριο ψήσιμο του αρνιού και τους ψήστες να γυροφέρνουν τη σούβλα κρατώντας ποτήρι με κρασί ή άλλο αλκοολούχο, απαραίτητο συνοδευτικό της ημέρας. Μουσική, χορός, πειράγματα, ετοιμασία των συνοδευτικών του κρέατος και απομάκρυνση όσων θέλουν να ‘κλέψουν’ λίγη τραγανή πέτσα από το υπέροχα ψημένο αρνί. Στο smartmarket.store συγκεντρώσαμε τη γνώση και την εμπειρία από τους πιο έμπειρους ψήστες, στο ψήσιμο του πασχαλινού αρνιού, ετοιμάσαμε εργαλεία και σούβλες και μοιραζόμαστε τα tips για το πιο τέλεια ψημένο αρνί που θα ευχαριστηθούν όλοι την ημέρα του Πάσχα. Προετοιμασία Αν δεν έχουμε σούβλα, αγοράζουμε μια που θα αντέξει τον οβελία. Συνήθως ο οβελίας ζυγίζει 12-13 κιλά. Καλύτερα να προμηθευτούμε ηλεκτρικό μηχάνημα περιστροφής της σούβλας, και να προβλέψουμε και το ρεύμα που θα το τροφοδοτεί. Μία μπαλαντέζα θα είναι χρήσιμη. Η σούβλα συνοδεύεται με τα απαραίτητα εξαρτήματά της, με τα οποία θα δεθεί και θα σταθεροποιηθεί το αρνί. Αν υπάρχει σούβλα στο σπιτικό, την καθαρίζουμε, μαζί με όλα τα εξαρτήματα. Αγοράζουμε 10-12 κιλά κάρβουνα, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα σβήσει η φωτιά (θα χρειαστεί φωτιά για 3-3,5 ώρες). Αφού περάσουμε το αρνί στη σούβλα, το στερεώσουμε και ράψουμε το στομάχι του, αλατίζουμε αρκετά. Το αλάτι θα ξεροψήσει καλύτερα το κρέας. Έχοντας το αρνί στη σούβλα, το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του το προηγούμενο βράδυ, του Μεγάλου Σαββάτου. Στερεώνουμε τη σούβλα σε κάθετη στάση και τοποθετούμε μια λεκάνη ή πανί για την απορρόφησή τους. Καλό είναι να το τυλίξουμε με καθαρό πανί για να προστατέψετε το κρέας από έντομα κλπ κατά το προηγούμενο βράδυ. Ημέρα του Πάσχα Η θράκα στην ψησταριά, για να είναι έτοιμη, χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα. Η φωτιά με ξύλα δίνει καλύτερα αρώματα στο κρέας που ψήνεται (απαιτείται μια ώρα για να ετοιμαστεί η φωτιά με ξύλα). Μοιράζουμε τα κάρβουνα περισσότερο στο κεφάλι και στα πόδια του αρνιού, γιατί η κοιλιά είναι πιο ευαίσθητη. Το αρνί στην αρχή πρέπει να έχει αρκετή απόσταση από τη φωτιά, περίπου 50 εκατοστά. Μετά την πρώτη ώρα το κατεβάζουμε πιο χαμηλά, πιο κοντά στη φωτιά. Αλείφουμε με λαδολέμονο το αρνί καθώς γυρίζει. Πότε είναι έτοιμο το αρνί; Όταν αρχίσει το λίπος του και στάζει. Η πέτσα του έχει σκάσει. Εμφανίζεται το κόκκαλο στις κλειδώσεις του. Το ψήσιμο είναι μεράκι, θέλει αγάπη και λεπτομέρεια. Όμως πιο σημαντικό είναι να περάσεις το χρόνο σου με την παρέα και την οικογένεια, όχι στις ετοιμασίες! Ότι χρειαστείς για να διευκολύνεις τις προετοιμασίες για το Πάσχα, είναι στο smartmarket.store ! Ψησταριές, σχάρες, μοτέρ, κάρβουνα, σούβλες και αξεσουάρ που σου λύνουν τα χέρια, στις καλύτερες τιμές!
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video