ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η χειρότερη ώρα του

Ο Πάνος Καμμένος δεν ανέχεται την κοροϊδία. Η ευκολία με την οποία προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, όποτε αισθάνεται ότι η κριτική μειώνει την προσωπικότητά του, είναι γνωστή. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πώς θα αισθάνεται τώρα που έχει γίνει ο στόχος των προκλητικών και χλευαστικών σχολίων των Τούρκων αξιωματούχων. Φοβερή δοκιμασία είναι αυτή που περνάει. Κάθε περιπαικτικό σχόλιο πρέπει να το νιώθει σαν μικρό θάνατο μέσα του. Φοβάμαι ότι, τόσα χρόνια στην πολιτική, αυτή πρέπει να είναι η χειρότερη ώρα του, κάθε άλλο δηλαδή παρά αυτό που θα έλεγε ο Τσώρτσιλ «his finest hour».
Αυτό το παιχνιδάκι των Τούρκων με τον Π. Καμμένο ξεκινά στα τέλη του περασμένου μηνός, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού για την 25η Μαρτίου, ότι «θα τους συντρίψουμε όπως το 1821». Έκτοτε, ο υπουργός Άμυνας γίνεται στόχος της
προκλητικότητας των Τούρκων. Διερωτώμαι ειλικρινώς αν αυτό οφείλεται σε κάποια βαθύτατα διεστραμμένη αντίληψη των Τούρκων περί ψυχαγωγίας ή αν πραγματικά ελπίζουν ότι με τις προσωπικές προσβολές θα τον σπρώξουν στη λάθος κίνηση, στην οποία εκείνοι προσβλέπουν. Απάντηση ουκ έχω.
Στις δηλώσεις Καμμένου της 25ης Μαρτίου, απάντησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Γιλντιρίμ, με την υπενθύμιση του 1922. Από εκεί και μετά, ο στόχος «λοκάρεται», όπως λένε στη στρατιωτική ορολογία, και οι προσβολές γίνονται προσωπικές. Την αρχή κάνει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία, που ξεθάβει την ατιμωτική αναχαίτιση (έτσι την παρουσίασαν) της προσπάθειας του Π. Καμμένου να ρίξει στεφάνι στα Ιμια στη μνήμη των νεκρών του 1996. Επειτα τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Τσελίκ: «Το πρόσωπο που φέρει τον τίτλο του Ελληνα υπουργού Αμυνας», «δεν έχει μυαλό ο Καμμένος», «αλαζόνας πολιτικός κωμικός».
Η απάντηση του Ελληνα υπουργού ήταν συμβολική, πλην λίαν δυνατή. Θα έλεγα, αληθινός κόλαφος: επισκέφθηκε φυλάκιο στις Οινούσσες, μαζί με τον δήμαρχο Στυλίδος και έφεδρο καταδρομέα Αποστόλη Γκλέτσο. Ατυχώς, ο συμβολισμός παρά τη βαρύτητά του δεν έγινε αντιληπτός από την τουρκική πλευρά. Ετσι, μόλις είχαν αναχωρήσει από τις Οινούσσες ο υπουργός και ο Απ. Γκλέτσος, οι απέναντι έστειλαν δύο F-16 να περάσουν μια βόλτα από εκεί. Χθες, ο ρόλος του βασανιστή του Καμμένου πέρασε στον ακροδεξιό σύμμαχο του Ερντογάν, Μπαχτσελί: «Ονειρεύεται ότι είναι Ποσειδώνας», «έχει κρίση υστερίας», «να πάει στον ψυχίατρο». Σήμερα; Είναι νωρίς ακόμη· περιμένετε και θα δούμε...
Αρκετοί θα πιστεύουν ότι ειδικά η προσωπική επίθεση των Τούρκων αξιωματούχων σε Ελληνα υπουργό, όποιος και αν είναι αυτός, θίγει την πατριωτική ευαισθησία των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων. Ενδεχομένως, μάλιστα, να φαντάζονται ότι τέτοιες προσβολές συσπειρώνουν τον κόσμο γύρω από την κυβέρνηση. Βραχυπρόθεσμα ίσως – και εννοώ πολύ βραχυπρόθεσμα. Μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, η ζημία για την κυβέρνηση είναι υπολογίσιμη. Αν, λόγω στοιχειώδους εθνικής υπερηφάνειας, ο κόσμος μοιράζεται την ντροπή του εξευτελισμού που υφίσταται ο υπουργός Αμυνας, αυτόν τον εξευτελισμό θα τον χρεώσει αργότερα στην κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, το παιχνιδάκι των Τούρκων με τον Καμμένο απαξιώνει ακόμη περισσότερο τον κυβερνητικό εταίρο: τον αχρηστεύει τελείως πολιτικά· διότι, ως υπουργός τι είναι; Ψήφος ή, σωστότερα, ψήφοι που δημιουργούν την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να κυβερνάνε – αυτό είναι, ας μην το παιδεύουμε άλλο...
Στ. Κασιμάτης-Καθημερινή


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video