ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Λαμία & η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρίες στο Εθνικό Σύστημα της Aνώτατης Εκπαίδευσης;

Του
Κωνσταντίνου Τσαμαδιά (*)
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την εισήγηση της επιτροπής, που το ίδιο είχε ορίσει, για την αρχιτεκτονική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας. Στη συνέχεια το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΤΕΙ Θεσσαλίας εξέφρασε ενστάσεις για το περιεχόμενό της.

Με την εισήγηση,  σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κυβέρνησης, η Στερεά Ελλάδα: 

α. Χάνει την έδρα του Τ.Ε.Ι. Αν υλοποιηθεί το σχέδιο ως έχει, τότε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καταστεί μία από τις δύο περιφέρειες της χώρας (η άλλη είναι η περιφέρεια Ν. Αιγαίου), χωρίς έδρα Τριτοβάθμιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Στερείται έτσι, ουσία, τον κύριο παράγοντα για την βιώσιμη ανάπτυξή της καθώς και την ισότιμη θεσμική συμμετοχή της σε εθνικής κλίμακας μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, σε θέματα Ανώτατης  Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας. Στη χώρα παίρνει θέση παρία.

β.  Περιορίζει τα μερίδιό της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

γ.  Στερείται από αυτοδύναμες δομές Έρευνας και Καινοτομίας.

δ. Κατακερματίζεται, με την ανάμειξη δύο ακόμη Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) κύρους και γι αυτό θελκτικών, σε περιοχές της (Εύβοια και Ευρυτανία). Έτσι όμως, αποδυναμώνεται η περιφερειακή συνείδηση και λειτουργία. Αν η ανάμειξη αυτή είχε ως σκοπό, την συγκρότηση ή την εξυγίανση Πανεπιστημιακών Τμημάτων εντός ορισμένου και δεσμευτικού  χρόνου και τη διασφάλιση της λειτουργίας τους με ποιότητα, αποδοτικότητα και παραγωγικότητα, που εντός 3-5ετίας θα επανασυγκροτούσαν το Πανεπιστήμιο Στερεάς τότε θα μπορούσε να αποβεί επωφελής και να γίνει αποδεκτή. Αν όμως η ανάμειξη είναι μόνιμου χαρακτήρα, τότε θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για τη συνοχή και λειτουργία της Περιφέρειας, και ως εκ τούτου, παρ ότι τοπικά θελκτική, δεν είναι στρατηγικά περιφερειακά η επωφελέστερη.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video