ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνέντευξη Τύπου για τις φονικές πυρκαγιές: Δήλωσαν υπερήφανοι για το σχέδιο δράσης οι Αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπερήφανοι για τους άνδρες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και στο Πυροσβεστικό Σώμα, δήλωσαν οι Αρχηγοί Σωτήρης Τερζούδης και Κων/νος Τσουβάλας, την ώρα που οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές λένε τα ακριβώς αντίθετα...

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης υπεραμύνθηκε των χειρισμών που έγιναν στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου για τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν στην Ανατολική Αττική, δήλωσε υπερήφανος για τους άνδρες του Σώματος, οι οποίοι έκαναν -όπως είπε- ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν τους πολίτες κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

«Η λέξη "ικανοποιημένος" δεν ταιριάζει μετά από τέτοια τραγωδία. Είμαι δυστυχισμένος» πρόσθεσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, γνωστοποιώντας ότι στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής διατέθηκαν 40 πυροσβεστικά οχήματα.

Ερωτηθείς για την εκκένωση του παραθαλάσσιου οικισμού, ο κ. Τερζούδης τόνισε: «Ο επικεφαλής της πυρκαγιάς με διαβεβαίωσε ότι έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός. Όλη η διάρκεια του φαινομένου είναι μιάμιση ώρα. Τι σημαίνει το "εγκαίρως;". Μιλάμε για πολεοδομικό συγκρότημα 15-20.000 κατοίκων. Δεν υπάρχει προηγούμενο εκκένωσης σε πολεοδομικά συγκροτήματα με τέτοιο πληθυσμό. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μην αδικούμε και κανέναν».

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: Είμαι υπερήφανος

Από τη μεριά του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας έκανε λόγο για «ακραίες καιρικές γεωμορφολογικές συνθήκες», προσθέτοντας ότι «το ευρύ μέτωπο της πυρκαγιάς και ο μεγάλος αριθμός παραθεριστών επέτειναν τον βαθμό δυσκολίας και το έργο της αστυνομίας».

«Κλείσαμε τον δρόμο για 10 κρίσιμα λεπτά για να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Αν δεν το κάναμε, θα μιλούσαμε σήμερα για 500-1000 αυτοκίνητα καμμένα» πρόσθεσε.
«Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους» ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μίλησε και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «αυταπάτη» των ανθρώπων που βρίσκονταν στο Μάτι αναφορικά με τη λεωφ. Μαραθώνος και τη λειτουργία της ως «αντιπυρικής ζώνης».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video