ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τζάμπα τα εκατομμύρια

Έχω αποφύγει όλες αυτές τις ημέρες να σχολιάσω όσα διακινούνται σχετικά με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και ειδικά του α' γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα Γιάκοβλεφ, ένα πρόσωπο το οποίο ήταν γνωστό σε πολλούς και διαφόρους εδώ στα μέρη μας. Γιατί το απέφευγα όλο αυτό; Διότι ήταν τόσο ομιχλώδες, και γιατί η κυβέρνηση διακινούσε κάτι παραμύθια, περί παρέμβασης μέσω μιας ορθόδοξης παλαιστινιακής αποστολής που τάχα μου και δήθεν έπαιζε ύποπτο ρόλο στα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» - πραγματικά έμοιαζε για γέλια όλο αυτό. Μέχρι χθες. Που μια φιλοκυβερνητικη εφημερίδα, η «Kontra», αποκάλυψε ότι οι Ρώσοι πρόσφεραν 1 εκατ. ευρώ σε κάθε βουλευτή των ΑΝΕΛ ώστε να τορπιλιστεί η συμφωνία των Πρεσπών.
Για να δούμε όμως λιγάκι την «αποκάλυψη» αυτή, η οποία προφανώς γεννήθηκε στην κεφαλή, την πάνω, κάποιου κυβερνητικού μυθιστοριογράφου και τη σέρβιρε εν συνεχεία στην καλή εφημερίδα:
- Γιατί να δώσουν οι Ρώσοι τόσα λεφτά για την εξαγορά ενός εκ των έξι βουλευτών των ΑΝΕΛ (τόσοι είναι πια, και με τον Καμμένο πρόεδρό τους εφτά), όταν το κόμμα σύσσωμο, του προέδρου του προεξάρχοντος, είναι ΚΑΤΑ της συμφωνίας των Πρεσπών;
Άλλαξε κάτι από τη θέση αυτή; Εξ όσων γνωρίζουμε όχι. Κατά της συμφωνίας εξακολουθούν να είναι και μάλιστα ο Καμμένος αρχηγός διατείνεται ότι μόλις αυτή έρθει στη Βουλή θα την καταψηφίσει με τα δύο χέρια και εν συνεχεία θα πάρει τους βουλευτές του και θα αποχωρήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία, ώστε να πέσει η κυβέρνηση. Γιατί λοιπόν οι ρώσοι κατάσκοποι να πληρώνουν 1 εκατ. το «κεφάλι», όταν σε πέντε ή έξι μήνες θα έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν και δεν θα τους έχει κοστίσει δεκάρα τσακιστή;
Προφανώς έχουμε να κάνουμε είτε με μια επίδειξη γαλαντομίας εκ μέρους του Πούτιν είτε με μια επίδειξη... απόλυτου παραλογισμού. Αλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.
Κάνει την πάπια
Αναγνωρίζω πάντως ότι από την πλευρά του ο Καμμένος πρόεδρος των ΑΝΕΛ ποιεί την... νήσσαν - την πάπια κατά το κοινώς λεγόμενο. Πεκίνου, Μόσχας (έχουν πάπιες στη Μόσχα;), αδιάφορο. Κανένα σχόλιο. Ούτε εμμέσως ούτε αμέσως. Και στα social media την τελευταία φορά που τον είδαμε ενεργό ήταν τότε που γνωμάτευσε (μετά λόγου γνώσεως, φυσικά...) ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν ήταν μεθυσμένος κατά τη Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας. Προς τι άραγε η σιωπή;
Αν οι Ρώσοι αποπειράθηκαν να του εξαγοράσουν βουλευτές, κατά το βλακώδες (όπως εξήγησα παραπάνω) επιχείρημα που διακινείται, δεν θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο; Δεν θα τα είχε κάνει «Κούγκι» κατά την αγαπημένη του έκφραση; Θα τα είχε κάνει, καταλήγω.
Επειτα είναι και το άλλο: Αν οι Ρώσοι αποπειράθηκαν να εξαγοράσουν βουλευτές του γιατί δεν κινητοποίησε για να το αποτρέψει τον στενό του φίλο, πρώην εφοπλιστή (και νυν έχοντα κάτι «τραβήγματα» με τις ολλανδικές Αρχές) Καραγιώργη, κουμπάρος του οποίου είναι ένας στενός φίλος του Πούτιν, ο ολιγάρχης Κονσταντίν Μαλόφεβ;
Τον γνωρίζει και ο ίδιος τον Μαλόφεβ - είχαν γνωριστεί στον γάμο που δεν ήταν ακριβώς γάμος, αλλά αρραβώνας, του Καραγιώργη στη Μόσχα, τον Οκτώβριο του 2014. Μερικούς μήνες αργότερα, και αφού ο Καμμένος πρόεδρος είχε ήδη αναλάβει το υπουργείο Αμυνας, τον Φεβρουάριο του 2015, ο Μαλόφεβ δήλωνε (στο site 24/7.gr ) ενθουσιασμένος από την γνωριμία με τον άνδρα. Διότι ο Καμμένος είναι «ωραίος άνθρωπος, εξαιρετικός τραγουδιστής κι επίσης εξαιρετικός chef» - ιδιότητες τις οποίες προφανώς διαπίστωσε και εκτίμησε αναλόγως. Εκ του σύνεγγυς. Μακροσκοπικά δεν γίνεται να λες για τον άλλον ότι είναι «ωραίος άνθρωπος» ο Καμμένος - εκτός κι αν έχεις κατεβάσει «άσπρο πάτο» πέντε λίτρα «Five Lakes» βότκα από τη Σιβηρία! Και παραγγέλνεις να σου φέρουν άλλα τόσα...
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video