ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φιάσκο

Με ασύλληπτη ταχύτητα, η τραγωδία εξελίχθηκε σε φιάσκο. Χωρίς υποσημειώσεις κι ελαφρυντικά.
Είναι το φιάσκο μιας ολόκληρης διακυβέρνησης.
Στη δύσκολη στιγμή έδειξε τα χειρότερα χαρακτηριστικά της. Ανικανότητα, ασχετοσύνη, αναισθησία, ασυνειδησία. Με τραγικές συνέπειες κι ανυπολόγιστο κόστος.
Είναι προφανώς το φιάσκο ενός συγκεκριμένου πολιτικού προσωπικού.
Ούτε ένας δεν παραδέχτηκε λάθος ή ολιγωρία. Ούτε ένας δεν πέταξε μια παραίτηση στο τραπέζι.
Και για να μην ακούω ανοησίες: η υποβολή παραίτησης είναι μονομερής δικαιοπραξία. Θέμα συνείδησης.
Ή παραιτείσαι λοιπόν και φεύγεις. Ή δεν παραιτείσαι. Η παραίτηση δεν υπόκειται στην έγκριση και την αποδοχή κανενός.
«Μοιραίοι κι άβουλοι» όμως, αποδείχτηκαν κυρίως δειλοί.
Είναι αναντίρρητα το προσωπικό φιάσκο ενός Πρωθυπουργού.
Πάνω σε πτώματα κι αποκαΐδια ξεδίπλωσε όλη την ανεπάρκειά του.
Έσπευσε καταϊδρωμένος να υποβάλει γυμνασιακού τύπου απορίες σε μια ξεκούδουνη τηλεοπτική παράσταση σύσκεψης. Κοινώς ούτε ήξερε τι συμβαίνει, ούτε καταλάβαινε τι του έλεγαν, ούτε είχε συναίσθηση της καταστροφής.
Την επομένη δεν διαπίστωσε λάθη, δεν επιμέρισε ευθύνες. Κήρυξε ένα δακρύβρεχτο εθνικό πένθος κι εξαφανίστηκε. Δεν πήγε καν στον χώρο της τραγωδίας.
Επανεμφανίστηκε τέσσερις μέρες αργότερα - σε τηλεοπτική παράσταση του Υπουργικού Συμβουλίου αυτή τη φορά.
Να δηλώσει ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη»... ποιου πράγματος; Πώς το λένε; Και πώς την αναλαμβάνει; Με πιστωτική και άτοκες δόσεις;
Διότι κάθε ευθύνη φέρει συνέπειες κι η πολιτική ευθύνη έχει πολιτικές συνέπειες. Μόνο στο πλακωτό μπορεί να φταίει το ζάρι.
Δυστυχώς όταν η χώρα μετράει νεκρούς, αποδεικνύεται με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι το παπατζιλίκι δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πολιτική.
Ούτε οι δορυφόροι του Παππά, ούτε οι Τούρκοι κατάσκοποι, ούτε ο Σκάι, ούτε οι εσκιμώοι εμπρηστές και τα παραμύθια ενός απελπισμένου δημοσιογραφικού παρακράτους αποτελούν πια αντιπερισπασμό. Αν υπάρχουν, ας τους βρουν. Κι αν τους βρουν, ας τους πιάσουν. Δουλειά τους.     
Σε κατάσταση εθνικής κρίσης όμως τελειώνουν τα ψέματα. Βγαίνουν στο γήπεδο τα μεγάλα παιδιά. Όλες οι πολιτικές ανεπάρκειες, όλες οι ελλείψεις συγκρότησης, όλες οι αδυναμίες χαρακτήρα ξεπηδούν στο προσκήνιο και γράφουν στο κοντέρ.
Το προσωπικό φιάσκο του Πρωθυπουργού είναι τόσο βαρύ που ο Μητσοτάκης δεν έκρινε καν σκόπιμο να σταθεί απέναντί του. Τον άφησε ολομόναχο με την καταστροφή, να την καταπιεί μέχρι την τελευταία σταγόνα.
Ούτως ή άλλως, το σενάριο μιας συντεταγμένης απόδρασης της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο κάηκε στο Μάτι.
Εφεξής η χώρα διοικείται από μια κυβέρνηση νεκροφόρα.  
Θα μείνουν όσο αντέξουν να την οδηγούν. Και θα φύγουν επειδή δεν αντέχουν πια να την κουβαλάνε.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video