ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μπέρδεμα

Προχθές, ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν βρισκόταν στο Λονδίνο στην επονομαζόμενη «Σύνοδο Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια».
Πήρε τον λόγο σε κάποια εκδήλωση στο Chatham House, το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, όπου έκανε μια απίστευτη δήλωση.
Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας -  Αλβανίας. Και συμπλήρωσε (επί λέξει και σε μετάφραση) για να υπογραμμίσει τη δυσκολία του εγχειρήματος ότι:
«Εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες».
Οπα! Τι εννοεί ο ποιητής; Τι αναδιάρθρωση συνόρων είναι αυτή και ποιοι την κουβεντιάζουν;
Η κυβέρνηση έκανε περίπου την πάπια, αλλά η αντιπολίτευση έβαλε τις φωνές. Ο ίδιος ο Χαν ούτε διόρθωσε, ούτε αντέδρασε, ούτε διαμαρτυρήθηκε ότι τον παρεξηγήσαμε.  
Μόνο κάποια εκπρόσωπος της Κομισιόν έκανε μια δήλωση στο ΑΠΕ. Την επομένη, οι κυβερνητικοί κι οι παρακρατικοί πανηγύριζαν ότι η Κομισιόν διέψευσε τον Χαν.
Πάμε να το δούμε κι αυτό.
Τι ακριβώς δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν; Οτι «ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων».
Πολύ ωραία, αλλά ουδείς είπε ότι ο Χαν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων. Για «αναδιάρθρωση συνόρων» μίλησε, που είναι άλλο πράγμα - «restructuring of borders» στην αγγλική ομιλία του.
Συνεπώς αυτό δεν συνιστά διάψευση ούτε στα πιο ανελλήνιστα συριζαίικα. Οριακά να το πούμε διευκρίνιση.
Αλλά ακόμη κι έτσι η εκπρόσωπος τα έκανε χειρότερα.
Προσθέτει στη δήλωσή της ότι ο Χαν (ο οποίος, κατά την ίδια, δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων...) «αναφέρθηκε στις διαρκείς ελληνοαλβανικές συνομιλίες για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη».
Δεν κατάλαβα τι εννοεί η εκπρόσωπος.
Οτι ο επίτροπος μπέρδεψε τα σύνορα με την ΑΟΖ; Και τις συνομιλίες με την αναδιάρθρωση;
Αλλά αν όλη η φασαρία είναι η ΑΟΖ, τότε γιατί «είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» όπως είπε ο επίτροπος; Ξέρει κανέναν πολίτη να μην τον πιάνει ύπνος για την ΑΟΖ;
Ομολογώ ότι το πράγμα αποδεικνύεται πολύ πιο μπερδεμένο απ' ό,τι φάνηκε στην αρχή.
Διότι εδώ δύο εξηγήσεις υπάρχουν.
Είτε ένας επίτροπος ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα.
Και τότε ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει τον Γιούνκερ και να ζητήσει να κρεμάσουν τον φαντασιόπληκτο επίτροπο στην Grande Place.
Είτε κάποια ζημιά έκανε πάλι ο Κοτζιάς και ξεπούλησε κάτι που δεν έπρεπε.
Αλλά τότε ο Πρωθυπουργός οφείλει να περιλάβει ο ίδιος τον ζημιάρη υπουργό και να ξεμπερδέψει μαζί του πριν μπερδευτεί κι άλλο η χώρα.
Εκτός αν η ζημιά έγινε σε συνεννόηση του υπουργού με τον Πρωθυπουργό, οπότε καλά ξεμπερδέματα.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video