ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μισοί

Με τον Κλεισθένη ολοκληρώνεται η πολιτική σεζόν και μαζί της ο κύκλος των δημοσκοπήσεων. Αργά αργά, ο κόσμος παίρνει τον δρόμο για τις παραλίες.
Μερικές συνολικές παρατηρήσεις.
Η πρώτη αφορά τα κυβερνητικά κόμματα. Το μικρότερο έχει εξανεμιστεί, δεν ξέρω σε ποιον θα λείψει.
Το μεγαλύτερο όμως εμφανίζεται να συγκρατεί μια συμπαγή βάση, περίπου τους μισούς ψηφοφόρους του 2015.
Οι υπόλοιποι πάνε αλλού ή πουθενά και μοναδική εισροή που καταγράφεται είναι μισή μονάδα από τη ΝΔ, υποθέτω ο Μίχαλος κι ο Αντώναρος.
Αυτοί οι «μισοί του 2015» επανεμφανίζονται θέμα με θέμα, ερώτηση προς ερώτηση, μήνα με μήνα, σε όλες τις μετρήσεις, όλων των εταιρειών. Στο Σκοπιανό ή στην επιλογή Πρωθυπουργού.
Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει την παγωμένη εικόνα ενός κόμματος του 20% (χουβαρνταλίδικα...) που δεν πάει ούτε μπροστά ούτε πίσω.
Η μια ερμηνεία είναι ότι συγκρατεί μια υπαρκτή εκλογική βάση, έστω και σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις δόξες του.
Είναι η θεωρία ότι «ήλθε για να μείνει». Όπως μείνει...
Η άλλη ερμηνεία είναι ότι αυτή η βάση αποτελεί τα απόνερα της κρίσης και το μπόνους της κυβερνητικής εξουσίας με ό,τι τη συνοδεύει.
Είναι η θεωρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει διαμορφωμένα παραταξιακά χαρακτηριστικά κι ως εκ τούτου θα αποσυντεθεί με την απώλεια της εξουσίας. Όσο αποσυντεθεί...
Διαλέγετε και παίρνετε, να έχουμε να κουβεντιάζουμε καλοκαιριάτικα. Το βέβαιο είναι πως (είτε στη μία είτε στην άλλη εκδοχή) η κυβερνητική παράταξη έχει απολέσει καθαρά και τη δυναμική και την ηγεμονία και την υπεροχή της.
Αυτά που κρίνουν τις πολιτικές αλλαγές.
Η δεύτερη παρατήρηση αφορά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Μια τρέχουσα αντίληψη τον χαρακτηρίζει «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης.
Από πουθενά δεν προκύπτει πλέον κάτι τέτοιο. Από κανένα ποσοτικό ή ποιοτικό στοιχείο.
Ο Τσίπρας έχει υποστεί την ίδια φθορά κι απαξίωση με την παράταξή του, έχει κάνει αλλεπάλληλα λάθη (με κορυφαίο το Σκοπιανό) και δεν έχει καταφέρει παρά τις προσπάθειες και τις μεθοδεύσεις του να ανατάξει μια σταθερά πτωτική πορεία.
Δεν ξέρω τι θεωρείται «ισχυρό χαρτί» στην πολιτική, πάντως σίγουρα δεν μοιάζει του Πρωθυπουργού.
Η τρίτη παρατήρηση είναι περισσότερο απορία.
Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο και με όλο το παιχνίδι στα πόδια του ο Τσίπρας του 2015 επέλεξε να κλειστεί αντί να ανοιχτεί. Τελικά αποδείχτηκε ότι το μόνο σχέδιο εξουσίας που είχε ήταν να ελέγξει την αντιπολίτευση!
Θέμα παιδείας; Κουλτούρας; Χαρακτήρα;
Απάντηση δεν διαθέτω. Καταφανώς όμως έκανε μια στρατηγική επιλογή που αποδεικνύεται καταστροφική.
Καταστροφική για τη χώρα, δυστυχώς. Αλλά και για τον ίδιο. 
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video