ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βαθαίνει το ρήγμα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» Κοτζιά σε Καμμένο και «χαστούκι» ΑΝΕΛ για «Κλεισθένη»

Σημεία διάλυσης.
Απανωτά «χαστούκια» δέχεται ο κυβερνητικός συνασπισμός και είναι εμφανές πλέον, παρά τις φωτογραφίες και τα χαμόγελα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ότι το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους δύο εταίρους είναι ανυπέρβλητο και ότι το μόνο που τους κρατάει ενωμένους είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια τους να κρατηθούν στην εξουσία για κάποιους μήνες ακόμα.
Ακόμα ένα δείγμα των παραπάνω αποτελεί το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» όπως και η κυβερνητική τροπολογία που επισπεύδει τις αυτοδιοικητικές εκλογές κατά ένα εξάμηνο, υπερψηφίστηκαν από 150 κι 149 βουλευτές αντίστοιχα.
Με άλλα λόγια δηλαδή δεν συμπλήρωσαν τον κομβικό αριθμό 151, ο οποίος αποδίδει την ανάλογη βαρύτητα σε σημειολογικό επίπεδο.
Μπορεί συνταγματικά να μην υπάρχει θέμα για το Μέγαρο Μαξίμου, αναμφίβολα όμως σε πολιτικό επίπεδο τα
ζητήματα είναι πολλά και μάλιστα διαρκώς αυξανόμενα για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, η σχέση των οποίων φαίνεται πως μπαίνει σε μία περίοδο έντονης ανισορροπίας και καχυποψίας με απρόβλεπτες συνέπειες.
Σε ότι έχει να κάνει πάντως ειδικά με τον «Κλεισθένη», ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή τις διαφωνίες του.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από το σχέδιο νόμου που έφερνε ο κ. Σκουρλέτης στη Βουλή, κάτι που αποτυπώθηκε και στο επίσημο δελτίο τύπου του κόμματος.
«….Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι – όπως και ο πρώην δήμαρχος Πάρου κ. Ραγκούσης είναι υπέρ του 3% – αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό», έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.
Μερικές ώρες αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε από βήματος της Βουλής ότι θα καταψήφιζε το προωθούμενο νομοσχέδιο. «Διαφωνώ και ανησυχώ για την κατάτμηση των περιφερειών Β’ Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που εκλέγεται στην Περιφέρεια Αττικής.
Με βάση λοιπόν τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εκτός από τον κ. Κατσίκη, ο οποίος ανοιχτά το είχε προαναγγείλει, φαίνεται πως ακόμα ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας είπε «όχι» στην ρύθμιση για το χρόνο των περιφερειακών εκλογών, στοιχείο που επεσήμανε μάλιστα η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της.
Σε κάθε περίπτωση οι σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου δείχνουν να μην παίρνουν και την καλύτερη περίοδο της πολιτικής τους συμβίωσης, με το αποτέλεσμα στη Βουλή να αποτελεί ένα ακόμα καμπανάκι που έρχεται να προστεθεί στα πολλά της τελευταίας περιόδου.
Ο πρωθυπουργός δείχνει να μην ασχολείται ιδιαίτερα με τις πολιτικές «ευαισθησίες» του εταίρου του, αποφεύγοντας πλέον να του προσφέρει ζωτικό πολιτικό χώρο και περιθώριο κινήσεων.
Τελευταία απόδειξη της συγκεκριμένης επιλογής του κ. Τσίπρα η εξεύρεση των ισοδυνάμων από το υπουργείο Άμυνας για το ΦΠΑ.
Μία κίνηση που στοχεύει στο χώρο που περιφρουρεί με ιδιαίτερη επιμέλεια ο κ. Καμμένος και φέρνει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σε άβολη θέση. Κομβικό πάντως ζήτημα που ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από τον πολιτικό γάμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το Σκοπιανό.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι κινούνται σε απολύτως διαφορετικά μήκη κύματος. Από την μία για ο κ. Τσίπρας δημοσιοποιεί «διθυραμβικό» βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπογραφή των Πρεσπών με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Ζόραν Ζάεφ και από την άλλη το κόμμα του κ. Καμμένου, το οποίο μέσω επίσημης ανακοίνωσης μόλις την περασμένη μόλις Τετάρτη είχε χαρακτηρίσει τον Σκοπιανό πρωθυπουργό «απελπισμένο που προσπαθεί να πείσει τους σλαβόφωνους και αλβανόφωνους συμπατριώτες του ότι μπήκαν στο ΝΑΤΟ, μέσα από ένα όργιο προπαγάνδας».
Μάλιστα, εχθές, απολύτως βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή με πλειοψηφία άνω των 150 ψήφων, με τη συνδρομή κάποιων βουλευτών των… ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς με συνέντευξή του στην FAZ.
Μετά από όλα αυτά λοιπόν, το ερώτημα που πλανάται είναι ένα…Πόσο μπορεί να αντέξει η κοινή στέγη κάτω από την οποία μένουν οι κύριοι Τσίπρας-Καμμένος, όταν σχεδόν σε όλα τα βασικά ζητήματα της καθημερινότητας τα δύο συμβαλλόμενα μέρη διαφωνούν; Ο χρόνος θα δείξει…
lykavitos.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video