ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

To tweet του μίσους και της ντροπής του Πάνου Τσίπρα

Με την παρουσία της κυρίας Ντ.Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ρ.Ντ.Ερντογάν, μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Στις δημοκρατίες υπάρχουν και ακούγονται όλες οι απόψεις. Εκείνο που ξεχωρίζει έναν πολιτισμένο άνθρωπο από έναν βάρβαρο, είναι ο τρόπος εκφοράς του λόγου.
Ο πολίτης με την κουλτούρα του διαλόγου, θα παραθέσει ευπρεπώς τα επιχειρήματα του υποστηρίζοντας τις θέσεις του και αποδομώντας τις θέσεις του αντιπάλου. Κύριο όπλο του είναι ο ορθός λόγος, που συμπυκνώνεται στο επιχείρημα.
Από την άλλη πλευρά ο βάρβαρος, επειδή δεν μπορεί να αρθρώσει συγκροτημένα και συνεκτικά την άποψη του, καταφεύγει στις άναρθρες κραυγές και στις ύβρεις. Ο λόγος του είναι ασυνάρτητος και παραληρηματικός. Μέσα από το φτωχό λεξιλόγιο του προσπαθεί να εκφράσει αυτά που συγκεχυμένα έχει μέσα στο κεφάλι του. Το αποτέλεσμα είναι θλιβερό, όπως θλιβερή είναι και η παρουσία του.
Όλα αυτά συνυπάρχουν μέσα στο tweet που
ανήρτησε ο Π.Καμμένος για την παρουσία της κυρίας Ντ.Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ρ. Ντ.Ερντογάν. Μια προσωπική επίθεση με εμπάθεια και μίσος. Η πολιτική διάσταση αυτής της επίθεσης θα ήταν ευθέως ανάλογη του πολιτικού μεγέθους του Π.Καμμένου. Ασήμαντη.
Όμως, ο Π.Καμμένος είναι υπουργός Εθνικής Αμύνης και συνεταίρος του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση. Είναι επόμενο αυτό το tweet, εφ΄όσον δεν αποδοκιμαστεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να εκφράζει την κυβέρνηση στο σύνολο της. Αν αποδοκιμαστεί—κάτι μάλλον απίθανο—δημιουργείται πολιτικό θέμα για τον υπουργό Εθνικής Αμύνης. Και γι΄αυτόν τον λόγο δεν θα αποδοκιμαστεί.
Σε αυτήν την περίπτωση επαληθευόμαστε όλοι εμείς-- που χρόνια τώρα υποστηρίζουμε-- πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν συνεργάζονται απλώς, αλλά ταυτίζονται. Είναι ολοφάνερο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια δομικά χαρακτηριστικά που δεν τον επιτρέπουν να προσαρμοσθεί στο νέο περιβάλλον. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, έστω, με πιο έντονο το αριστερό προφίλ. Ούτε αυτό το βήμα δεν μπορεί να κάνει, προς μεγάλη απογοήτευση των «προθύμων», των συναινεσάκηδων και των κάθε λογής ισαποστάκηδων.
Περιμένω να δω τις αντιδράσεις όλων αυτών στο tweet του Π.Καμμένου. Μέχρι στιγμής «άκρα του τάφου σιωπή.»Δυστυχώς γι΄αυτούς ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κάνει, συνειδητά, ό,τι μπορεί για να διαψεύσει τις εκτιμήσεις τους. Σχεδόν καθημερινά ακυρώνει τα όνειρα τους πως ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται.
Ο Π.Καμμένος μόνον ανόητος δεν είναι. Γνωρίζει πως ο Α.Τσίπρας τον έχει απόλυτη ανάγκη. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο εγκαταλείψει την κυβέρνηση, το κενό που θα αφήσει πολύ δύσκολα θα αναπληρωθεί, και αν συμβεί αυτό θα έχει σημαντικό πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεπώς, ο Π.Καμμένος άφοβα μπορεί να «τουιτάρει» ό,τι και όπως θέλει. Άφοβα μπορεί να δηλώνει τα πάντα για τα πάντα. Είναι πλέον ανεξέλεγκτος.
Αυτός που έχει πρόβλημα με την συμπεριφορά του υπουργού του είναι ο πρωθυπουργός, καθώς έτσι τορπιλίζεται κάθε προσπάθεια προσέλκυσης «προθύμων» από την Κεντροαριστερά.
Όταν ο Α.Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2015 επέλεγε σε μηδέν χρόνο ως κυβερνητικό εταίρο τον Π.Καμμένο, γνώριζε πολύ καλά τι έκανε. Ας το λουστεί τώρα!
Σ. Μουμτζής-liberal.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video