ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η γίδα εξαφανίστηκε

 Μα ούτε μια συγγνώμη; Όχι βέβαια. Γιατί τότε όλο το συριζαϊκό αφήγημα θα κατέρρεε.
Βρισκόμαστε στον Μάρτιο του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις αναλάβει την εξουσία, ο έρωτας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι στο φόρτε του, ο Βαρουφάκης ακονίζει τα μαχαίρια για τη μεγάλη μονομαχία με τις Βρυξέλλες. Και ξαφνικά, η βόμβα: ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.
 Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δίνει αναλυτική απάντηση όπου εξηγεί τα πάντα. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβεί στα κάγκελα. «Το θέμα δεν εκθέτει μόνο τον πρώην υπουργό», τονίζει σε ανακοίνωσή του, «αλλά και αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας». Κι όταν η Νέα Δημοκρατία θυμίζει περιπτώσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, το κυβερνών κόμμα εκδίδει κανονική ετυμηγορία: «Επιασαν τον Γκίκα Χαρδούβελη και τη ΝΔ με τη γίδα στην πλάτη και αυτοί προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα έξω από το γήπεδο».
Τον Σεπτέμβριο του 2016, νέα ομοβροντία με αφορμή την παραπομπή του Χαρδούβελη σε δίκη. Κανείς δεν έχει καταδικαστεί, το τεκμήριο της αθωότητας θα έπρεπε να κυριαρχεί, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρει και πάλι για «το αδίκημα που εκθέτει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», ενώ προσθέτει και το ευφυολόγημα ότι η είδηση δεν θα προβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς. Από κοντά κι οι ΑΝΕΛ, που πανηγυρίζουν επειδή «όλο και μεγαλώνει η παρέα Σημίτη που παίρνει τον δρόμο για τα περαιτέρω».
Στις 12 Ιουνίου του 2017, ο πρώην υπουργός αθωώνεται ομόφωνα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ασκεί αναίρεση και την περασμένη Δευτέρα ο Χαρδούβελης αθωώνεται εκ νέου, και πάλι ομόφωνα, κάτι που αν ληφθεί υπόψη το προηγούμενο του Ανδρέα Γεωργίου δεν σημαίνει κατ» ανάγκη και το τέλος της περιπέτειάς του. Η είδηση πάντως περνάει στα ψιλά. Και φυσικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τηρούν σιγήν ιχθύος. Η γίδα  εξαφανίστηκε. Αλλά η αποστολή τους έχει εκπληρωθεί. Ο άνθρωπος που «ενώ συμφωνούσε σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα δεν δήλωνε τα εισοδήματά του» έχει στιγματιστεί. Από εκείνους, μάλιστα, που συμφώνησαν στα επόμενα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα…
Δεν είναι ο μόνος. Το ίδιο συνέβη με τον Χρίστο Βερελή: αφού διασύρθηκε επί χρόνια για την υπόθεση της προμήθειας 90 τρόλεϊ, τον περασμένο μήνα απηλλάγη. Την  δια συνταγή ακολουθεί και τώρα ο κυβερνητικός συνασπισμός για μια σειρά στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως φυσικά και για την οικογένεια Σημίτη. Ειρωνείες, υπαινιγμοί, κούνημα του δάχτυλου, συγκαλυμμένες απειλές, υποκριτικές ευχές «να λάμψει η αλήθεια», αλλά και ανοιχτές επιθέσεις, με στόχο πάντα τον ίδιο: να θεωρούνται οι άνθρωποι αυτοί εσαεί ύποπτοι, να συνοδεύονται από μια αμφιβολία, ένα κούνημα του κεφαλιού ή, ακόμη χειρότερα, την πεποίθηση ότι «τα έχουν αρπάξει και τη γλιτώνουν επειδή είναι ισχυροί».
Μα ούτε μια συγγνώμη; Οχι βέβαια. Γιατί τότε όλο το συριζαϊκό αφήγημα θα κατέρρεε. 
Μηχ. Μητσός-in.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video