ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κρίσεις επιληψίας: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η επιληψία είναι ένας όρος γνωστός σε όλους, αλλά δύσκολα κατανοητός, αν λάβουμε υπόψιν τα συμπτώματα. Ποια είναι ακριβώς τα συμπτώματα που παρουσιάζονται και πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει έναν επιληπτικό την στιγμή της κρίσης; Συμπτώματα μιας κλασικής επιληψίας: Σπασμοί, οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους ξαφνικά Κραυγές που μπορεί να επιδεινωθούν Πτώση του σώματος στο έδαφος, χωρίς όρια που συχνά προκαλεί τραυματισμό Μελάνιασμα Αποπροσανατολισμός μυαλού και απώλεια συνείδησης Δάγκωμα της γλώσσας στιγμιαία, με ύπαρξη σάλιου-αίματος στο στόμα Συνήθως μετά την κρίση ακολουθεί βαθύς ύπνος Τα παραπάνω συμπτώματα τα βρίσκουμε όλα ή μερικά από αυτά σε κάθε επιληπτικό την στιγμή της κρίσης, η οποία δεν υπερβαίνει τα 3-4 λεπτά. Αντιμετώπιση επιληπτικής κρίσης: Τι πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να βοηθήσει ή έχει έναν δικό του επιληπτικό άνθρωπο την στιγμή της κρίσης; Απομακρύνει αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στον ασθενή. Τοποθετούμε κάτι μαλακό κάτω από το κεφάλι του –αν δεν έχουμε βάζουμε τα χέρια μας- και του βγάζουμε τα γυαλιά. Τον γυρίζουμε στα πλάγια, ώστε να έχει σταθερή αναπνοή και να μην κινδυνεύει να πνιγεί. Αν υπάρχει κίνδυνος να καταπιεί τη γλώσσα του, δεν τοποθετούμε ποτέ τα δάχτυλά μας στο στόμα του γιατί μπορεί να δαγκώσει. Αν η κρίση συνεχίζει για πάνω από 15 λεπτά, τότε καλό είναι να μεταφερθεί ο ασθενής στο νοσοκομείο. Ανάλογα με την εξατομικευμένη κατάσταση του κάθε ασθενούς ξεχωριστά ο νευροχειρουργός θα σας βοηθήσει και θα σας προτείνει όλες τις ολοκληρωμένες λύσεις για να βρείτε την πιο σωστή θεραπεία. Δείτε περισσότερα μέσα από την ιατρική ιστοσελίδα seferis-neurosurgery.gr
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video