ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χαλκίδα: Αγωνία για 40 μικρά παιδιά

Το κακό είναι ότι έγινε λίγο πριν τις γιορτές.... Πριν τις γιορτές, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου νηπιαγωγών Χαλκίδας, 40 παιδιά μένουν στον φρόμο. Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή, σύμφωνα με την επιστολή της Βέτας Κορωναίου.  ​ Τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές των νηπιαγωγείων στην Χαλκίδα υπήρξαν έντονα στην επικαιρότητα όλα αυτά τα χρόνια. Η λειτουργία νηπιαγωγείων σε ακατάλληλα κτίρια, σε πυλωτές πολυκατοικιών, σε παλαιές ταβέρνες και σε ιδιόκτητα κτίρια αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, με ευθύνη της πολιτείας και της Δημοτικής αρχής . Έτσι λείπουν από τα περισσότερα σχολεία οι υποδομές που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν συνθήκες μάθησης και εποικοδομητικής αξιοποίησης του χρόνου παραμονής των μαθητών στο σχολείο. Ουσιαστικό ρόλο σ’ αυτή την κατάσταση έπαιξε η οικονομική παραμέληση από την πλευρά της επίσημης πολιτείας, αλλά και ο ελλειμματικός σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής για την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων.  Τη διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει η κατάσταση που επικρατεί σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας. "Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει το γεγονός ότι 40 και πλέον παιδιά, βρίσκονται μια εβδομάδα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων κυριολεκτικά στο δρόμο, εξαιτίας της παραμέλησης του Δήμου να βρει κατάλληλο κτίριο ώστε να στεγαστούν τα δύο νηπιαγωγεία, ενώ είχε ήδη βγει απόφαση έξωσης εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κτιριακό πρόβλημα των δυο νηπιαγωγείων υπήρχε εδώ και δυο χρόνια και ήταν όλοι ενημερωμένοι γι΄ αυτό. Το να προσπαθείς να επιρρίψεις ευθύνες για την τωρινή κατάσταση, χωρίς ο ίδιος να αναλαμβάνεις το μερίδιο της ευθύνης που σου αναλογεί, δεν αποτελεί σοβαρή και υπεύθυνη στάση. Σαφώς η φιλοξενία των δύο νηπιαγωγείων σε κοντινό Δημοτικό σχολείο δεν αποτελεί λύση , αφού το κτίριο είναι εντελώς ακατάλληλο για να στεγάσει τα δύο νηπιαγωγεία.(προκάτ αίθουσες στην αυλή, χωρίς τουαλέτες) Θυμίζουμε ότι το ένα έτος προσχολικής εκπαίδευσης είναι υποχρεωτικό και είναι υποχρεωμένοι οι υπεύθυνοι να βρουν όχι μια λύση αλλά την σωστή και μόνιμη λύση, ώστε να καλύψουν το δικαίωμα των παιδιών και των εκπαιδευτικών, σε μια εκπαίδευση ποιότητας.  Καταγγέλλουμε την ανεύθυνη στάση των αρμοδίων, και απαιτούμε την εξεύρεση μόνιμης κτιριακής λύσης που να τηρεί τις προδιαγραφές που υπάρχουν για τα νηπιαγωγεία. Είναι βαριά η προσβολή της αξιοπρέπειας, των παιδιών των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, να αντιμετωπίζονται τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων με τέτοια ελαφρότητα.  Το Δημόσιο Δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και η ποιότητα στην εκπαίδευση αποτελεί διεκδίκηση μας και μας αφορά όλους!"  
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video