ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

Γράφει ο κ. Κωνσταντίνος Χαραμής ( Κωνσταντίνος Χαραμής )
ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ : {Η Ηρωική Έξοδος του Μεσολογγιού κι άλλες τέτοιας λογής αποκοτιές που δεν τις χωράει ανθρώπου νους}… . 
Το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν οι Καπεταναίοι στο σπίτι του Τζαβέλα, αληθινά σκέλεθρα μέσα στις βουτηγμένες στο αίμα και τον ίδρωτα φουστανέλες τους που κρέμονταν ξεσκλίδια, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την Ηρωική Έξοδο που θα κάνανε το βράδυ: Να βγουν απ΄ το μπλοκαρισμένο απ΄ την Τουρκιά αλωνάκι της λευτεριάς. 
Για τα γυναικόπαιδα, όλοι συμφώνησαν πως δεν είχανε καμιάν ελπίδα: Να πεζοπορήσουν μες στη νύχτα δυο ώρες στράτα, κατακαμπίς, μέχρι να φτάσουν στα ριζοβούνια του Ζυγού ήταν βέβαιο πως θα τα πετσόκοβε η τούρκικη καβαλαρία. 
Να μείνουν πίσω, θα ΄πεφταν στα χέρια τους κι όσα γλύτωναν απ ΄την κόψη του γιαταγανιού τους θα πουλιούνταν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής. 
Και τότε οι καπεταναίοι – μηδενός διαφωνούντος- παίρνουν άλλη, δραματικότερη, απόφαση. 
Αλλ’ ας αφήσουμε τον Νικόλα Κασομούλη - γραμματικό του αρματολού τ΄Ασπροποτάμου Στορνάρη - που ΄τανε παρών, να μας τα ανιστορήσει : 
«Αποφάσισαν όλοι – γράφει ο Κασομούλης – να φονεύσωμεν όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως, και τα μικρά παιδιά, επί λόγω να μην προδοθούμεν από τας κραυγάς των, και τότε, δεν μείνει κανένας μας ζωντανός, και να μη μείνουν αιχμάλωτοι εις τους εχθρούς- δια να αποφύγωμεν δε την φιλόστοργον συμπάθειαν των πατέρων και αδελφών, απεφασίσθη να σ φ ά ξ η   ο   έ ν α ς   του   α λ λ ο υ ν ο ύ       τ η ν         ο ι κ ο γ έ ν ε ι α ν . 
Όλοι με μίαν φωνήν το αποφάσισαν και ήσαν έτοιμοι να κινηθούν και να ειδοποιήσουν το στράτευμα, να αρχίση». 
Τότε σηκώνεται όρθιος ο Δεσπότης Ρωγών Ιωσήφ (το βράδυ ανατινάχτηκε στον Ανεμόμυλο) και με φωνή που έτρεμε από συγκίνηση τους λέει : 
- «Εν ονόματι της Αγίας Τριάδος, είμαι Αρχιερεύς- αν τολμήσετε να πράξετε τούτο, πρώτον θυσιάσατε εμένα! και σας αφήνω την κατάραν του Θεού και της Παναγίας και όλων των Αγίων – και το αίμα των αθώων να πέση εις τα κεφάλια σας!». 
«Εκφώνησεν τούτο, εκάθισεν και άρχισεν να κλαίγη». 
«Εμείναμεν έως μισή ώρα σιωπώντες» λέει ο Κασομούλης. 
Η φοβερή απόφαση δεν εκτελέστηκε…. 
 Απ΄τα παιδιά δεν γλύτωσε κανένα , απ΄ τις γυναίκες λίγες που κι αυτές είχανε ντυθεί μ αντρίκειες φορεσιές. 
Λευτεριά, Πολυπόθητη, πόσο αίμα και δάκρυ δεν δεχτήκανε οι ρίζες σου για να βγάλεις το νέο θαλερό βλαστάρι που μας σκεπάζει σήμερα. 
Και συ Ιστορία μου, πόσο ενδιαφέρουσα και διδακτική γίνεσαι όταν εμείς οι δάσκαλοι παρουσιάζουμε στους μαθητές μας το γνήσιο, το αληθινό – έστω και σκληρό κάποτε – πρόσωπό σου και όχι το άλλο το αληθοφανές και φτιασιδωμένο…



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video