ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Ποτέ την Κυριακή! Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας»

Στα κάγκελα για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ - Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος επι της ουσίας στρέφεται εναντίον του ίδιου του κόμματος αφού μπορεί η ανακοίνωση να αφορά την ερχόμενη Κυριακή που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα αλλά σαφώς αφορά και το μέτρο που αποφασίστηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για λειτουργία των καταστημάτων 30 Κυριακές το χρόνο!

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας αποτελεί τον πιο πρόσφατο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι πολιτικές τους έχουν ισοπεδώσει μισθούς και συντάξεις, έχουν εκτοξεύσει την ανεργία στο 30%, έχουν ελαχιστοποιήσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τώρα έρχονται να καταργήσουν και την αργία τη Κυριακής. 
 
Οι εργαζόμενοι καλούνται για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή να δουλέψουν χωρίς υπερωρίες και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
 
Τη στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί τον κανόνα στις εργασιακές σχέσεις και ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνολικό τζίρος των καταστημάτων δεν αυξήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο όσες Κυριακές τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά, επιμένουν στην εφαρμογή του μέτρου με μόνο στόχο την περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εύνοια στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, εξάλλου, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που λείπει δεν είναι μία ακόμη μέρα διαθέσιμη για “shopping therapy” και κατανάλωση αλλά η πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωη. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι οι πολυεθνικές, τα μεγάλα πολυκαταστήματα και διαφόρων ειδών “Mall”. 
 
Εξάλλου, οι 72-96 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων εβδομαδιαίως είναι ήδη από τις περισσότερες στην Ευρώπη.

Μέσα σ' αυτή τη κατάσταση για τους εργαζόμενους και την νεολαία υπάρχει μία μονάχα επιλογή: η ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών του μνημονίου. Μέσα από τον ανυποχώρητο αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια και επανάκτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που μας στέρησαν.

Καμιά δήθεν πιλοτική εφαρμογή του μέτρου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Για άλλη μια Κυριακή θα μας βρουν μπροστά τους».

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video