ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κουφός πρύτανης, κακός πρωθυπουργός

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους επιστήμονες/εξεταστές των Πανελληνίων εξετάσεων που αλλοίωσαν το κείμενο του Θεοτοκά ώστε να ταιριάξει στην τρέχουσα ηθική. Το 1956 ο Θεοτοκάς έγραψε: «Ενας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό». Για να το γράψει αυτό ο Θεοτοκάς κάτι πρέπει να είχε στο νου. Κάτι πολύ συγκεκριμένο τον είχε ενοχλήσει. Γι αυτό και εξέφρασε την ενόχλησή του.
Σήμερα για να δώσουν οι εξεταστές των Πανελληνίων το κείμενο του Θεοτοκά αλλοιωμένο κάτι επίσης θα πρέπει να είχαν στο νου τους. Κάτι πολύ απλό και πολύ σαφές. Γι αυτό και έδωσαν στους υποψήφιους ένα διαφορετικό, ένα λογοκριμένο κείμενο: «ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Δεν έχω σχέση με την ψυχανάλυση. Ούτε και υποστηρίζω ότι αυτοί οι επιστήμονες/εξεταστές (διότι το πανεπιστήμιο έχουν τελειώσει οι άνθρωποι) απέκτησαν ξάφνου κρίση συνειδήσεως και καταφέρθηκαν εναντίον του εαυτού των. Απλώς (νομίζω) σκέφτηκαν ότι δεν θα ήταν και πολύ φρόνιμο εκ μέρους τους να αναφερθούν σε κάποιον «κουφό πρύτανη» και κυρίως σε κάποιον «κακό πρωθυπουργό». Επειδή αυτή η αναφορά είναι πολύ συγκεκριμένη. Φαντάζεστε τί θα έγραφαν οι διαγωνιζόμενοι εναντίον κουφών πρυτάνεων και (κυρίως) εναντίον κακών πρωθυπουργών; Για τούτο πολύ συνετά έπραξαν οι επιστήμονες/εξεταστές και αλλοίωσαν το κείμενο του Θεοτοκά.

Είναι κρίμα που δεν ζει ο Θεοτοκάς. Ισως η διόρθωση των εξεταστών να τον έκανε να ξαναδεί το κείμενό του και να το διορθώσει. «Ενας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη, έναν κακό πρωθυπουργό και έναν εξεταστή Πανελληνίων».

 Γιώργης Γιατρομανωλάκης - ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video