
Ενισχύει τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Στόχος του ΕΦΕΤ είναι η διασφάλιση της διάθεσης ασφαλών τροφίμων και η προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές αρμόδιες αρχές. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την περίοδο της μεγάλης Σαρακοστής και ειδικότερα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τις διατροφικές συνήθειες, καταναλώνονται συγκεκριμένα νηστίσιμα τρόφιμα, πολλά εκ των οποίων είναι ευαλλοίωτα. Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου που φτιάχνουμε ταραμοκεφτέδες και η χαρά μας δεν κρύβεται! Είναι το τέλειο μεζεδάκι για το τραπέζι και ό,τι πρέπει για να το συνδυάσεις με ουζάκι ή ένα ποτήρι κρασί! Τι θα χρειαστείς για τους ταραμοκεφτέδες; 200 γραμμάρια ταραμάς 1 μπαγιάτικο ψωμί του μισού κιλού (κατά προτίμηση προζυμένιου) 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο Προαιρετικά, 2-3 κουταλιές άνηθο ή δυόσμο επίσης ψιλοκομμένα Εκτέλεση Στην αρχή μουσκεύουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό για λίγη ώρα για να ξαρμυρίσει. Κατόπιν χύνουμε αυτό το νερό και τον ξεπλένουμε καλά με άλλο, βγάζοντας τα λέπια και τις τσίπες του. Τον τοποθετούμε σε μια λεκάνη προσθέτοντας το βρεγμένο ψωμί, τον μαϊντανό, τον άνηθο (ψιλοκομμένα) το πιπέρι και το αλεύρι. Εν το μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ξανθίζουμε με το λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν γίνει και τούτο βάζομε το κρεμμύδι μαζί με τα άλλα υλικά και τα ζυμώνουμε. Μετά ταύτα βάζουμε εις την φωτιά εάν τηγάνι με λάδι, παίρνομε με ένα κουτάλι από το μίγμα αυτό, το πλάθουμε σε σχήμα κεφτέδων, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε.
Πηγή
1ki1 news -
ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα
Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου