ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το επιβάλει η μέρα: Η πιο νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά

Εμείς όμως, δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Θα σας δώσουμε τη συνταγή έτσι όπως την έχουμε από τις γιαγιάδες μας. Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο που θα έχετε ξαρμυρίσει Μπόλικο σπορέλαιο για το τηγάνισμα 300 ml μπύρα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό Για τη σκορδαλιά: 4-5 πατάτες μεγάλες 6 σκελίδες σκόρδο 1 κούπα ελαιόλαδο λεμόνι αλάτι και λευκό πιπέρι Πώς θα φτιάξετε τη σκορδαλιά: Βράστε τις πατάτες μαζί με ένα κομμάτι μπακαλιάρου. (για να πάρει άρωμα και γεύση). Βγάλτε τις πατάτες και βάλτε τις στο μούλτι. Λιώστε τις και προσθέστε τις σκελίδες. Ρίξτε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα που τις βράσατε μαζί με τον μπακαλιάρο και ελαιόλαδο. Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί!  Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή. Η σκορδαλιά είναι το αγαπημένο συνοδευτικό του παραδοσιακού μπακαλιάρου που πρωταγωνιστεί στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Μπορείτε να τη φτιάξετε με πολλούς τρόπους. Εμείς, σας προτείνουμε 6 πολύ απλές συνταγές για να διαλέξετε αυτή που θα απογειώσει το μπακαλιάρο που θα πρωταγωνιστεί στο μεσημεριανό σας γεύμα.   Eίναι μια μελάτη σκορδαλιά με πατάτα, στην οποία προστίθεται ζωμός από τον μπακαλιάρο. Για το ζωμό θα χρειαστεί να βράσετε 1-2 κομμάτια ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, μαζί με τα κόκαλα και την ουρά του, για 15 λεπτά περίπου. Θα τον σουρώσετε και θα χρησιμοποιήσετε λίγο απ’ αυτόν το ζωμό. Στην Κεφαλλονιά συνηθίζουν να βράζουν τη μισή ποσότητα μπακαλιάρου και τον σερβίρουν μαζί με τον τηγανητό.   Υλικά: 5-6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο ½ κιλό πατάτες ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι ζωμό από τον μπακαλιάρο αλάτι   Διαδικασία Χτυπάτε σε γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις προσθέτετε στο λιωμένο σκόρδο. Ρίχνετε λίγο λίγο το λάδι εναλλάξ με το χυμό λεμονιού και το ζωμό του ψαριού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει σαν μαστιχωτή κρέμα. Δοκιμάζετε το αλάτι και το λεμόνι.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video