ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μίλτος Χατζηγιαννάκης: "Όραμά μας, το μουσείο Φαλτάιτς"

Στην παρουσίαση του 10ου διεθνές σεμιναρίου ρεμπέτικου τραγουδιού βρέθηκε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Σκύρου. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Σκύρο στο Μουσείο Φαλτάιτς από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου. Ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης δήλωσε: "Μόλις ολοκληρώθηκε ένα μουσικό διεθνές αφιέρωμα, με το σεμινάριο ρεμπέτικου να αποτελεί πλέον θεσμό. Έπαιξε μάλιστα ρόλο στον φάκελο υποψηφιότητας του ρεμπέτικου στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Είναι όραμά μας, το μουσείο Φαλτάιτς, να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια, φάρο της λαϊκής τέχνης της Σκύρου με εργαστήρια τέχνης και γιατί όχι να καθιερωθεί και παράρτημα της σχολής καλών τεχνών στη Σκύρο. Ήταν όλοι απόψε εκεί. Ο κ. Ελευθεριάδης, δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος των νομικών προσώπων του Δήμου, υπεύθυνος για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ήταν μαζί μας η κα Φωτοπούλου, διευθύντρια της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού που κατήρτισε τον φάκελο που τον περασμένο Δεκέμβριο συμπεριλήφθηκε στην Unesco. Μαζί μας ήταν και ο κ. Λιάβας, καθηγητής Λαογραφίας-Εθνολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών που μας ανέφερε τη σημασία του ρεμπέτικου σεμιναρίου της Σκύρου και την επιτυχία της συμπερίληψης του Ρεμπέτικου στην Unesco. Αφιέρωσε όλη την προσπάθεια στους πρόσφυγες όλης της γης και σε όλους τους Έλληνες της διασποράς!  Η Άννα Φαλταιτς, δημοσιογράφος του ΑΠΕ, ανήψια του ιδρυτή του μουσείου Φαλταιτς μίλησε για την συνεισφορά του παππού της Κών/νου Φαλταιτς στο Ρεμπέτικο τη διάρκεια του Μεσοπολέμου. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν, ο κ. Μακρής, διοργανωτής και εμπνευστής του Ρεμπέτικου σεμιναρίου που κλείνει πλέον τα 10 έτη και ο Μανος Οικονομάκης,εκπρόσωπος του μουσείου Φαλτάιτς."
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video