ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έχουμε την… 7η ακριβότερη βενζίνη σε όλο τον πλανήτη! (...και 3η πανευρωπαϊκά!)




Στη τρίτη θέση πανευρωπαϊκά, και στην έβδομη θέση σε όλο τον κόσμο με την ακριβότερη βενζίνη, φιγουράρει η Ελλάδα στην παγκόσμια λίστα της «GlobalPetrolPrices», ξεπερνώντας χώρες με πολλαπλάσια αγοραστική δύναμη.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που φέρουν ημερομηνία 21 Μαΐου, η πιο ακριβή χώρα ανάμεσα σε συνολικά 166, είναι το Χονγκ Κονγκ με μέση τιμή βενζίνης 1,81 ευρώ. Ακολουθούν η Ισλανδία (1,80), η Νορβηγία (1,74), η Ολλανδία (1,67), η Δανία (1,65), το Μονακό (1,64), και στην έβδομη θέση βρίσκουμε την Ελλάδα, με 1,63 ευρώ.


(Οι τιμές του πίνακα είναι σε δολάρια)

Και επειδή τα στοιχεία έχουν υστέρηση μερικών ημερών, μπορεί πλέον η χώρα να έχει αναρριχηθεί κι άλλο στην παγκόσμια λίστα της ακρίβειας. Κατά τον τελευταίο μήνα, οι τιμές της βενζίνης έχουν τσιμπήσει γύρω στα 7-8 λεπτά, έχοντας ξεπεράσει σε κάποια νησιά ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο, και βαζοντας φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών, καθώς επίσης και των τουριστών.

Ένα κοκτέιλ Ιράν-Βενεζουέλας- φόρων, οδηγεί εκτός ελέγχου τις τιμές επηρεάζοντας το κόστος παραγωγής επιχειρήσεων και φυσικά τον ίδιο το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Κατάσταση που ανατρέπει τους σχεδιασμούς του προϋπολογισμού, ο οποίος είχε συνταχθεί με μέσες τιμές πετρελαίου τα 52,6 δολάρια το βαρέλι, όταν σήμερα η μέση τιμή έτους κινείται άνω των 63 δολαρίων, προσθέτοντας ένα ακόμη πονοκέφαλο για την οικονομία στην αλυσίδα των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει.

Σε πανευρωπαικό επίπεδο η χώρα κατέχει την 3η θέση με την πιο υψηλή τιμή βενζίνης, έχοντας ξεπεράσει και την παραδοσιακά ακριβότερη από εμάς, Ιταλία. Κατατάσσεται, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο τιμών της Κομισιόν, μόνο πίσω από την Ολλανδία και τη Δανία, με τιμή 1,624 ευρώ. Και εδώ όμως, τα στοιχεία παρουσιάζουν υστέρηση, που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως να εμφανιστούμε σε ακόμη υψηλότερη θέση, αφού χθες η μέση τιμή χώρας κυμαίνονταν στα 1,642 ευρώ (Παρατηρητήριο Τιμών, υπ. Οικονομίας).


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video