ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χαλκίδα: «Βροχή» καταγγελιών για καφετέριες και μπαρ που σερβίρουν ποτά σε ανήλικους μαθητές!

Καταγγελίες για κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους σε μπαρ και καφετέριες της Χαλκίδας, δέχτηκε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Εμπόρων Εύβοιας...

Οι καταγγελίες, -που έχουν γίνει και από γονείς-, κάνουν λόγο για διοργανώσεις εκδηλώσεων των σχολείων υπό την αιγίδα των δεκαπενταμελών συμβουλίων με κρούσματα όχι μόνο ευρείας κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών αλλά και διαφόρων παραβάσεων τόσο του ποινικού, όσο και του φορολογικού δικαίου από μαθητές κάτω των 18 ετών.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε την Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Εμπόρων Εύβοιας να αποστείλει την ακόλουθη επιστολη προς τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (μπαρ και καφετέριες), μιας και τα καταγγελόμενα (αν ισχύουν) καθιστούν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων έκθετους σε πολλαπλές παραβάσεις:

Διαβάστε τι αναφέρει:

ΠΡΟΣ Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΜΠΑΡ-ΚΑΦΕ)

Με την παρούσα σας γνωρίζουμε ότι ο φορέας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων, διαφόρων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίων της Χαλκίδας, καθώς επίσης και μεμονωμένων γονέων, για τη μη νόμιμη ενέργεια -ως αναφέρεται- των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι μαθητικές κοινότητες στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Επιπλέον δε, ζητούν τη συνδρομή μας στην επίλυση αυτού του προβλήματος που αγγίζει όλους μας, αφού αναφέρεται στο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, την νεολαία.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 36/1994 απαγορεύεται η πώ ση και η κατανάλωση αλκοόλ σε ανηλίκους, καθώς και η είσοδός τους σ καταστήματα πώλησης των ανωτέρω αναφερόμενων ειδών άνευ της παρο σίας κηδεμόνων.

Επιπροσθέτως όπως έχει αναφερθεί από πολλούς γονείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί — σε διοργανώσεις εκδηλώσεων των σχολείων υπό την αιγίδα των δεκαπενταμελών συμβουλίων ή μερών εξ αυτώνκρούσματα όχι μόνο ευρείας κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών αλλά και διαφόρων παραβάσεων τόσο του ποινικού, όσο και του φορολογικού δικαίου.

Η διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων καθιστά τους ιδιοκτήτες καταστημάτων έκθετους σε πολλαπλές παραβάσεις. Η οικονομική συναλλαγή των ιδιοκτητών απευθείας με ανηλίκους, χωρίς τη συνοδεία ενηλίκων(κηδεμόνων), αποτελεί παραβίαση των γενικών αρχών του Αστικού Δικαίου και δη του Δικαίου Δικαιοπραξιών, όπως και του Φορολογικού Δικαίου.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών για τα παιδιά και για τις επιχειρήσεις, σας καλούμε σε περίπτωση διενέργειας εκδήλωσης στα πλαίσια των σχολικών πάρτι, να γίνεται συναλλαγή με ενήλικους και να τηρο' κανόνες που ορίζονται από τη νομοθεσία.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video