ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Γουδή και το Γουδί

Αγράμματοι. Αστοιχείωτοι. Από το σχολείο, πέρναγαν απέξω, ένεκα η αντίσταση στο κατεστημένο της γνώσης. Όταν δεν τα καταλάμβαναν φυσικά και τα έκλειναν πάλι στο όνομα της αντίδρασης στα σχέδια του καπιταλισμού για την παραγωγή «μορφωμένων» γραναζιών στα εργοστάσια του πλούτου. Παλιά ιστορία, χιλιοειπωμένη. Αλλά η αμορφωσιά, πανταχού παρούσα, να θυμίζει κάθε τόσο ότι αυτοί που αποθεώναμε ως καταληψίες προέδρους 15μελών, τώρα κυβερνούν τη χώρα.
Χθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση επί ενός (ακόμη) παραμυθιού Τσίπρα, υπό τον τίτλο «μητροπολιτικό πάρκο Αθήνας» - εντός του οποίου θα γινόταν υποτίθεται και καινούργιο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Όλη λάθος. Αποτέλεσμα της αγραμματοσύνης τους: «ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα σύσκεψη για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή». Αν ο αγράμματος που τη συνέγραψε ήθελε να αναφερθεί στην επικρατούσα ονομασία της περιοχής, έπρεπε, αφού χρησιμοποίησε ουδέτερο, να γράψει «στο Γουδί». Αν πάλι επεδίωκε να μας εκπλήξει με τις γνώσεις του, ο δις αγράμματος, έπρεπε να χρησιμοποιήσει γενική «μητροπολιτικό πάρκο ΤΟΥ Γουδή». Διότι δεν υπάρχει κανένα Γουδί, υπάρχει η περιοχή του Γουδή, ο οποίος Γουδής με καταγωγή από τις Σπέτσες ήταν μαζί με τα αδέρφια του αγωνιστές στην Επανάσταση του 1821.
Μετά δε την απελευθέρωση του δόθηκε, χαριστικά, σε ανταπόδοση των υπηρεσιών του, η περιοχή αυτή που γνωρίζουμε όλοι σήμερα, και που βρίσκεται μεταξύ Ζωγράφου και Λεωφόρου Μεσογείων.
Ο χώρος έλαβε αργότερα θέση στην ελληνική Ιστορία, δεδομένου ότι εκεί το 1909 μια ομάδα στρατιωτικών που είχε συγκροτήσει τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο, υπό τον συνταγματάρχη Πυροβολικού Ζορμπά, κινήθηκε κατά της κυβέρνησης των Αθηνών του Δ. Ράλλη, την ανέτρεψε και επέβαλε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα. 13 χρόνια αργότερα, το 1922, στο σκοπευτήριο που λειτουργούσε εντός του κτήματος Γουδή, εκτελέστηκαν οι «έξι», ο πρωθυπουργός Γούναρης, τέσσερις υπουργοί και ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων ως υπεύθυνοι για τη Μικρασιατική Καταστροφή...
Στου Γουδή. Οχι στο Γουδί, ούτε στο Γουδή. Αντιληπτό;
Ασμένως υπουργέ μου...
Και εντάξει, από την παρέα των υπογείων του Μαξίμου προφανώς δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Αλλά από τον Κοτζιά, τον υπουργό Κοτζιά που υποτίθεται ότι έχει φάει τα χρόνια του στα θρανία - πολλά εξ αυτών δε, σε «σοσιαλιστικά» θρανία; Στη συνέντευξη - δεν θέλω να τη σχολιάσω καν - που έδωσε προχθές το βράδυ στην ΕΡΤ, κάποια στιγμή πέταξε ένα «ασμενώς» που μας έφυγε το «καφάσι» από τη θέση του!
 Ασμένως υπουργέ μου, σας διορθώνω. Ασμένως. Ποτέ ασμενώς. 
Γ.Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video