ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μάθημα

Για να μην κοροϊδευόμαστε, η αλήθεια είναι απλή: το Σκοπιανό μπλόκαρε επειδή ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Ζάεφ αντέχουν το κόστος της λύσης, δηλαδή του συμβιβασμού.
Αυτό φάνηκε εδώ και καιρό παρά τις ασκήσεις αισιοδοξίας και παραπληροφόρησης στις οποίες επιδόθηκαν κι οι δυο πλευρές.
Μπορεί να ξαναπιάσουν το νήμα της διαπραγμάτευσης; Ενδεχομένως. Αλλά το πρόβλημα ουσίας θα εξακολουθήσει να υπάρχει: ποιος θα πάρει πάνω του το κόστος.
Μια κυβέρνηση διχασμένη σε αποδρομή; Ενα κόμμα που με το ζόρι μετράει 20%; Ή μήπως ένας Πρωθυπουργός ο οποίος σε δημοφιλία ξεπερνά μόνο τον Μιχαλολιάκο, τον Λεβέντη και τον κυβερνητικό εταίρο του; Αστεία πράγματα.
Κάθε στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος γνώριζε εξαρχής πως το Σκοπιανό μπορούσε να λυθεί μόνο με όρους αρραγούς συναινετικής διαδικασίας που θα του αφαιρούσε κάθε εσωτερική διάσταση ή αντιπαράθεση.
Ο Τσίπρας ούτε το κατάλαβε ούτε το επεδίωξε. Νόμισε ότι βρήκε ευκαιρία να διασπάσει τη ΝΔ και να διχάσει την αντιπολίτευση. Το χειρίστηκε σαν κόλπο για να ρεφάρει.
Μετά πανικοβλήθηκε με τις αντιδράσεις (που καταφανώς δεν περίμενε...) και το έκανε λύσσα με τις υστερίες περί «Ακροδεξιάς».
Ο Καμμένος έπαιξε το χαρτί της επιβίωσής του.
Ο Μητσοτάκης έπιασε το κόλπο του Τσίπρα, μέτρησε την έλλειψη προοπτικής κι επέλεξε να μη διχάσει το κόμμα του για χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν μπορεί να μη συμφωνήσει διότι το 2008...» μουρμουράνε διάφοροι κουφιοκεφαλάκηδες, λες κι ο αρχηγός της ΝΔ θα τους δώσει λογαριασμό τι θα κάνει.
Ιδίως όταν στο ακροατήριό του η διαφωνία έχει μηδενικό κόστος - σε αντίθεση με τη συμφωνία!    
Οι υπόλοιποι προτίμησαν να αφήσουν το πακέτο στην κυβέρνηση διότι πλησιάζουν εκλογές και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί αν ανοίγεις περίεργα πακέτα.
Ο Μπίστης, ο Κύρκος κι ο Σταύρος προθυμοποιήθηκαν αλλά δεν έφταναν για τα ρεπό.
Ούτως Ή άλλως, πρέπει να ήταν πολύ ανόητοι όσοι υπολόγιζαν ότι το Σκοπιανό (ή κάτι άλλο...) θα οδηγήσει σε «ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού».
Εδώ και καιρό είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να χάσει ολομόναχος.
Μάθημα για το μέλλον, λοιπόν, διότι τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα...
Οταν ξεκινάς να λύσεις ένα τέτοιο θέμα, πρώτα διαμορφώνεις το εσωτερικό σου μέτωπο. Κόβεις τα κόλπα και τις κουτοπονηριές.
Το διαμορφώνεις υπομονετικά, μεθοδικά, με διάλογο και συμβιβασμούς, αφού το απαλλάξεις από κάθε μικροκομματική επιδίωξη.
Κι όταν το πετύχεις, πηγαίνεις στον Ζάεφ.  
Αλλά για να το πω διαφορετικά: ποτέ άλλοτε τόσοι άσχετοι δεν χειρίστηκαν τόσο επιπόλαια ένα τόσο σύνθετο θέμα.
Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο μάθημα. 
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video