ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η κάρτα ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφαλάκια

 Να που πάνε οι μηνιαίες κρατήσεις αλληλεγγύης στους μισθούς και τις συντάξεις.
Δεν σου λέω, κι άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν έχουν κάνει προσπάθειες προσεταιρισμού (το γράφω όσο πιο κομψά γίνεται) ψηφοφόρων οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, διότι η ψήφος δεν γνωρίζει εισοδηματικά κριτήρια, είναι ίδια για όλους. Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω δηλαδή. Από τα αλήστου μνήμης προεκλογικά πεντοχίλιαρα που μοίραζε η ΝουΔου παραμονές του '81 σε όποιον περνούσε έξω από τα πολιτικά της γραφεία, μήπως και καταφέρει την ανακόψει τη λαίλαπα του Ανδρέα, έως τα τριχίλιαρα και τα πεντοχίλιαρα που μοίραζε αφειδώς η κυβέρνηση Καραμανλή παραμονές των εκλογών του 2007 στους πυρόπληκτους, η πολιτική μας Ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια λαμπρά δείγματα πολιτικής εξαγοράς ψήφων.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν μου προξενεί καμία έκπληξη η υπόγεια δουλίτσα που κάνει η κυβέρνηση με την «κάρτα αλληλεγγύης», τη λεγόμενη στα χωριά της αδάμαστης ελληνικής υπαίθρου «Κάρτα ΣΥΡΙΖΑ»! Η κάρτα, η οποία «φορτώνεται» κάθε μήνα με ένα ποσό 200 ευρώ σταθερά για κάθε δικαιούχο και από εκεί και πέρα με 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και με 50 ευρώ για κάθε ανήλικο, δίνει τη δυνατότητα στον δικαιούχο να πραγματοποιήσει αγορές κάθε είδους ακόμη και ηλεκτρονικά!
Κιμπάρικα πράγματα και φτιαγμένα ωραία και με πρόγραμμα...

Οι μόνιμοι επιδοματούχοι
Φίλος μου από την Ηλεία, που το έχει δει το θέμα να «δουλεύει» στο χωριό του, μου έλεγε το Σάββατο ότι πρόκειται για κανονικό πολιτικό «εργαλείο», διότι οι δικαιούχοι, οι οποίοι είναι πάνω από 600.000 άτομα, πίνουν νεράκι στο όνομα του Τσίπρα που τους τις έδωσε.
Φυσικά δεν θα πέσω στην ευκολία ή τον λαϊκισμό να επισημάνω ποιος κατέχει αυτή την «κάρτα» ούτε αν τη δικαιούται πραγματικά - λ.χ. θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγαν πόσες από αυτές τις κάρτες έχουν δοθεί σε περιοχές όπως το Μενίδι, το Ζεφύρι, το Ιλιον κ.λπ. όπου λειτουργούν ακόμη και ειδικά ιδιωτικά γραφεία, λέει, για την «προώθηση» των σχετικών αιτημάτων...
Θα επισημάνω απλώς ότι προηγούμενες κυβερνήσεις παρείχαν για ορισμένο χρόνο και όχι πέραν του εξαμήνου αυτό το επίδομα αλληλεγγύης, με όρο την εργασιακή επανένταξη του δικαιούχου μέσα σε ένα εξάμηνο. Τώρα όλοι έχουν μετατραπεί σε μόνιμους επιδοματούχους, αφού δεν υπάρχει κίνητρο για να βρουν δουλειά...
Μιλάμε για άλλα κόλπα...
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video