ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κουμπαράδες

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν μια κυβέρνηση, για να φανεί γενναιόδωρη απέναντι στους πολίτες, εκτόξευσε στα ύψη το δημόσιο έλλειμμα. Σήμερα, κι έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, μέρος της οποίας οφειλόταν σε εκείνη τη γαλαντομία, μια άλλη κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει τη δική της επίδειξη γαλαντομίας. Και να την κάνει όχι με δανεικά χρήματα, αλλά με χρήματα που έχει πάρει από τους ίδιους τους πολίτες μέσω της άγριας φορολογικής αφαίμαξης.
Εάν η κυβέρνηση εκείνης της εποχής έδειξε πώς δημιουργείται μια κρίση, η σημερινή δείχνει πώς αυτή η κρίση συντηρείται. Αλλά και πώς ένα πολιτικό σύστημα αρνείται να μετατρέψει το πάθημα σε μάθημα, πώς παγιδεύεται σε έξεις, το τίμημα των οποίων καλούνται στο τέλος να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Οπως και άλλοι στο παρελθόν, έτσι και οι σημερινοί κυβερνώντες αρνούνται να αντιληφθούν ότι η παροχολογία δεν συνιστά κοινωνική πολιτική αλλά προεκλογική στρατηγική. Ακόμη χειρότερα, οι παροχές αποτελούν καθαρό εμπαιγμό όταν το ίδιο το κράτος αποφεύγει να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του.
Καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά ότι το χρήμα που διαχειρίζεται είναι χρήμα των φορολογουμένων. Και αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο κουμπαράς του ενός δισ. ευρώ που έφτιαξε από το υστέρημά τους για να μοιράσει ψίχουλα δεν προσφέρεται για την πολιτική της επιβίωση. Ούτε φυσικά η πολιτική της επιβίωση μπορεί να εξασφαλιστεί από τέτοιους κουμπαράδες. Εκείνη η κυβέρνηση έζησε στις εκλογές του 2009 τη διάψευση των παροχολογικών της προσδοκιών στο πετσί της, με μία συντριβή.
ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video