ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηττημένοι

Όσο αποκαλύπτονται λεπτομέρειες από την απόκρυφη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ τόσο τα πράγματα χειροτερεύουν.
Και λέω «απόκρυφη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ» διότι προς το παρόν δεν είναι τίποτα περισσότερο.
Ουδείς τη γνώριζε, ουδείς τη συζήτησε, ουδείς την ψήφισε, ουδείς την ενέκρινε, κανένα θεσμικό όργανο ή άλλο εκλογικό σώμα.
«Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε, με τον Καπετανάκη που 'χει ντούγκλα το μουστάκι»!
Αποτέλεσμα; Αν δεν απατώμαι, έχουμε την πρώτη παγκοσμίως διαπραγμάτευση όπου η μια πλευρά πήρε ό,τι ήθελε έναντι υποσχετικής. Ούτε έπειτα από πόλεμο δεν έχουν προκύψει τέτοιοι διακανονισμοί!
Μόνο που εξ όσων γνωρίζω δεν χάσαμε κανένα πόλεμο.
Η Ελλάδα παραμένει μια μεγάλη και ανεπτυγμένη χώρα. Αξιοσέβαστη και αξιοπρεπής. Τμήμα του σκληρού ευρωπαϊκού πυρήνα και μέλος ισχυρών συμμαχιών.
Δεν είναι η υποτελής Γερμανία του Χόνεκερ. Ούτε η ανερμάτιστη Βενεζουέλα του Τσάβες.
Δεν είναι «παίξε - γέλασε» στα Βαλκάνια. Ούτε παραδίδεται επειδή κάποιοι νόμισαν ότι «είναι ευκαιρία».
Και το πρόβλημα δεν είναι ιδεολογικό - που προσωπικά δεν με αφορά… Είναι καθαρά πολιτικό. Τι δίνεις, τι παίρνεις.
Χειρότερο όμως κι από το αποτέλεσμα είναι η αιτία.
Ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς προσέγγισαν την υπόθεση με την κουτοπονηριά, ίσως και την ασυνειδησία των ανθρώπων που στήνουν ένα κόλπο για να ρεφάρουν.
Με μια παροιμιώδη έλλειψη ιστορικής ευαισθησίας. Και σίγουρα με την απαιδευσία και την ασέβεια των φανφαρόνων.
Ακόμη και την επομένη ενός δύσκολου συμβιβασμού (για να χρησιμοποιήσω μια επιεική έκφραση) ο Πρωθυπουργός δεν δίσταζε να κομπάζει ότι «αισθάνομαι σαν τον σκακιστή που παίζει ταυτοχρόνως σε δύο σκακιέρες».
Σιγά τον Κασπάροφ!
Η χώρα δυστυχώς ηττήθηκε διότι εξαρχής διαπραγματεύτηκε ως ηττημένη. Με την ανομολόγητη παραδοχή ότι έχει άδικο, ότι δεν μπορεί να πετύχει πολλά κι ότι χρωστάει στα Σκόπια μια επανόρθωση της αδικίας.
Να θυμίσω ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος πήγε στη Λωζάννη μετά τη μεγαλύτερη καταστροφή της σύγχρονης Ιστορίας μας. Με ενάμισι εκατομμύριο πρόσφυγες. Χωρίς Στρατό.
Κι ούτε στιγμή δεν δέχτηκε τον ρόλο του ηττημένου. Μιλούσε πάντα από θέση (ακόμη και αμφιλεγόμενης) ισχύος.
Σήμερα αντιθέτως το Μαξίμου ανακοινώνει χωρίς ίχνος ντροπής ότι «η Ελλάδα παίρνει πίσω την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας». Μπα; Πότε μας την είχαν πάρει και δεν το ξέραμε; Και από πότε περιμέναμε να συμφωνήσει ο Ζάεφ να την επιστρέψει;
Προφανώς η κυβέρνηση θα το πληρώσει. Η συμφωνία (;) δεν θα της φέρει ούτε μία ψήφο. Ενώ θα χάσει πολλές.
Η ήττα όμως είναι ήττα. Αύριο ενδεχομένως δεν θα υπάρχει ούτε Τσίπρας ούτε Κοτζιάς. Αλλά θα μας συνοδεύουν τα πεπραγμένα τους.
Πολιτικά. Και ηθικά.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video