ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δίδαγμα

Επειδή το Σκοπιανό μπήκε σε φάση όπου θα ακουστούν όλες οι πιθανές (και απίθανες) παπάρες, να θυμίσουμε μερικά αυτονόητα πράματα.
Πρώτον, η χώρα διαθέτει κυβέρνηση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θέλει να λύσει το Σκοπιανό; Με γεια της, με χαρά της. Μπορεί να το λύσει; Ας το λύσει.
Όλη μαζί η κυβέρνηση. Κι όσο διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η κατηγορία «μισή κυβέρνηση» δεν υπάρχει.
Οι υπόλοιποι θα αξιολογήσουν την κυβέρνηση στην κάλπη. Κυριακή κοντή γιορτή. Αν θεωρηθεί ότι η λύση λειτουργεί επί ζημία των εθνικών συμφερόντων, τότε οι υπεύθυνοι θα αξιολογηθούν κατά το Σύνταγμα και σε άλλα επίπεδα.
Απλά πράγματα. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες.
Δεύτερον, κάποιος να εξηγήσει στον Κοτζιά ότι όλες οι διεθνείς διαπραγματεύσεις γίνονται ad referendum, εκτός αν συμφωνηθεί ρητά κάτι διαφορετικό. Αυτό σημαίνει πως «δεν κλείνει τίποτα, αν δεν κλείσουν όλα».
Συνεπώς αν δεν κλείσουν όλα δεν υπάρχει συμφωνία και χωρίς συμφωνία δεν υπάρχουν ούτε δεδομένα, ούτε κεκτημένα, ούτε αποφασισμένα, ούτε προτάσεις, ούτε 2008, ούτε άλλη χρονολογία.
Κάθε νέα διαπραγμάτευση ξεκινά από μηδενικό σημείο εκκίνησης. Με τα προηγούμενα ασχολούνται οι ιστορικοί.
Τρίτον, ουδεμία κατάσταση ισχύει πριν προκύψει - θέμα λογικής...
Υπό αυτήν την έννοια τρεις σκασίλες έχουμε τι είπε για τη «μακεδονική γλώσσα» ο Αβέρωφ το 1959 ή ο Μπαμπινιώτης το 1977 ή ο Παύλος Μελάς κι η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
Από το 1991-92 έχουμε καταφανώς νέα κατάσταση. Πριν υπήρχε ενιαία Γιουγκοσλαβία και δεν υπήρχε ανεξάρτητη «Μακεδονία». Τώρα υπάρχει.  
Τέταρτον, στη διεθνή πολιτική η θεωρία της ευκαιρίας είναι μια τεράστια αρλούμπα.
Μέσα στον 19ο αιώνα η Ελλάδα θεώρησε τρεις φορές ότι βρήκε ευκαιρία να διαβεί τα σύνορά της: το 1853-56 με τον Κριμαϊκό Πόλεμο, το 1885-86 με τον «ειρηνοπόλεμο» του Δηλιγιάννη και το τραγικό 1897. Και τις τρεις φορές ξεφτιλίστηκε.
Το πέτυχε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1912-13 όταν κανείς (ούτε το Παλάτι...) δεν πίστευε ότι υπήρχε ευκαιρία.     
Συμπέρασμα; Οι ευκαιρίες ούτε υπάρχουν ούτε δεν υπάρχουν. Τις φτιάχνεις ή δεν τις φτιάχνεις.  
Πέμπτον, καμία διεθνής συμφωνία δεν τελεί υπό την υποθετική αίρεση ή τη μελλοντική ψήφο του Καμμένου.
Αν η κυβέρνηση συμφωνήσει κι ο Τσίπρας υπογράψει, η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα. Ο,τι μπούρδα κι αν ανακαλύψει ο Καμμένος για να κρυφτεί, η συμφωνία Τσίπρα τον δεσμεύει απολύτως όσο είναι στην κυβέρνηση - είτε του αρέσει είτε δεν του αρέσει...
Καταλήγουμε έτσι σε ένα ιστορικό δίδαγμα. Οταν η Αριστερά αποφασίζει να ασχοληθεί με το Μακεδονικό, μην την ενοχλείτε.
Και θα τα κάνει μπάχαλο. Και θα πληρώσει τον λογαριασμό.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video