ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λογική

Η μια λογική είναι να πεις «τι τα ψάχνεις και τι τα γυρεύεις; Είμαστε η χώρα που έχει βγάλει Πρωθυπουργό τον Τσίπρα και ζει με υπουργούς τον Καμμένο, τον Σκουρλέτη ή τον Τόσκα».
Εντελώς λογικά λοιπόν η ίδια αυτή χώρα με τους ίδιους κατοίκους θα έχει περιφερειάρχη τη Δούρου, δήμαρχο τον Ψινάκη και μητροπολίτη τον Αμβρόσιο.
Ακόμη χειρότερα. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είναι πρώην πυροσβέστης, εκδότης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση», δημοτικός σύμβουλος Άνδρου και «μέλος της Κίνησης Ιδεών και Πράξης ΠΡΑΤΤΩ με Πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά».
Δηλαδή τι απορία έχετε; «Αυτή είναι η Ελλάδα» που έλεγε ο Σημίτης.
Είναι η ίδια Ελλάδα που έχει μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε τεκέδες και σε ορμητήρια κακοποιών. Που θυμάται την ανομία και τις αυθαιρεσίες μόνο στον απολογισμό της καταστροφής κι όταν αφορά τους άλλους.  
Η ίδια Ελλάδα που στη συνεδρίαση του Συντονιστικού για τις πυρκαγιές είχε καταγγελθεί (από τις 26 Απριλίου!) ότι οι προσλήψεις για εποχικούς δασοπυροσβέστες γίνονται μόνο με «κοινωνικά κριτήρια».  
Αλλά οι χώρες δυστυχώς δεν τεμαχίζονται. Ούτε τα προβλήματα.
Έτσι, όταν πας να αντιμετωπίσεις την πυρκαγιά με τον συνταξιούχο δημοτικό σύμβουλο Ανδρου και τους δασοπυροσβέστες κοινωνικών κριτηρίων, θα καείς. Είναι βέβαιο.
Η άλλη λογική είναι να αλλάξουμε τη χώρα.
Πρώτα να ξεμπλέξουμε με όσους (-ες)  χαβαλέδες υποδύονται σήμερα τις κυβερνητικές Αρχές και τους άχρηστους κυβερνήτες σε συσκέψεις τηλεοπτικής χρήσης.
Υστερα να πιάσουμε το νήμα όχι απλώς από την αρχή αλλά κυρίως με εντελώς διαφορετική λογική.
Διότι σε μια χώρα διαφορετικής λογικής, οι εποχικοί δασοπυροσβέστες θα είναι κάποιοι που μπορούν να σβήνουν φωτιές - όχι που πληρούν κοινωνικά κριτήρια!
Οι συνταξιούχοι πυροσβέστες θα αφήνουν ήσυχη την Πολιτική Προστασία και θα σκοτώνουν την ώρα τους ρητορεύοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρου.
Περιφερειάρχες και δήμαρχοι θα αναδεικνύονται οι πραγματικοί μάνατζερ της τοπικής διοίκησης. Οχι τα τηλεοπτικά νούμερα, ούτε τα νούμερα σκέτα.
Οι παπάδες θα συμπεριφέρονται ως πνευματικοί ποιμένες του εκκλησιάσματος. Οχι ως υστερικές μαινάδες.
Κι η κυβερνητική μηχανή θα συγκροτείται από ένα σύνολο υπεύθυνων, έμπειρων και καταρτισμένων ανθρώπων που μπορεί να χειριστεί μια ακραία κατάσταση. Οχι από ένα τσούρμο ανεπάγγελτων, άεργων κι ανεύθυνων τενεκέδων.   
Τότε μάλιστα! Αυτή θα είναι μια άλλη Ελλάδα.
Αλλά αυτή η Ελλάδα μπορεί να προκύψει μόνο από μια άλλη λογική που θα αποδειχτεί ικανή να εμπνεύσει τους ψηφοφόρους να την ψηφίσουν.
Διότι ό,τι και να κάνουμε λαό αποκλείεται να αλλάξουμε.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video