ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Όταν «ταχυδρομείς» το στεφάνι στα Ίμια, πώς να μην... επινοείς ήρωες σαν τον Μητρετώδη και τον Κούκλατζη;

Υπάρχουν πολλοί που δεν καταλαβαίνουν γιατί αποδίδεται ο χαρακτηρισμός «ήρωες» στους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Υπάρχουν πολλοί -όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις- που εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους με τη «φιέστα» που έστησε η κυβέρνηση, μέσα στην άγρια νύχτα, για την υποδοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Τούρκους, έπειτα από πέντε μήνες κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Υπάρχουν, δε, και πολλοί λόγοι, για τους οποίους ο κ. Ζουράρις και όσοι συμφωνούν μαζί του, θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν δίκιο. «Ήρωες είναι αυτοί που ρίχνονται στη φωτιά, για να σώσουν ανθρώπους» θα έλεγε κάποιος. «Ήρωες είναι εκείνοι που βουτάνε στη θάλασσα, για να σώσουν ζωές» θα συμπλήρωνε κάποιος άλλος. «Ήρωες είναι οι απλοί βιοπαλαιστές» θα προσέθετε, ίσως, ένας τρίτος...
Εστιάζοντας αποκλειστικά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που έπεσαν στα χέρια των Τούρκων στις Καστανιές Έβρου, θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για την αβλεψία, την απροσεξία ή ακόμα και την ατυχία τους -όπως επίσης έκανε ο κ. Ζουράρις- αλλά πολύ δύσκολα θα μπορούσε να τους αποδώσει εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, που απαντώνται στους ήρωες.

Κι όμως, υπάρχει ένα στοιχείο που αφήνουν έξω από τον συλλογισμό τους ο κ. Ζουράρις και όλοι όσοι επιχειρούν να εξετάσουν το θέμα υπό το πρίσμα της νηφαλιότητας, της ψυχραιμίας και της λογικής, μακριά από τις «κορώνες» περί ηρωισμού.
Στη χώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν τολμάει να πλησιάσει σε ελληνικό έδαφος, αλλά ρίχνει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων στα Ίμια, ευρισκόμενος σε απόσταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων (περίπου 7,5 χιλιομέτρων) από το σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο με τους Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό, πώς να μην θεωρούνται ήρωες ο Μητρετώδης και ο Κούκλατζης, που μπήκαν 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος;

ΥΓ: Το επικοινωνιακό «σόου» με την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην πατρίδα, δείχνει ότι η διάθεση της κυβέρνησης να στήνει... φιέστες με κάθε ευκαιρία ουδόλως έχει ατονήσει, πάρα τους 96 νεκρούς στο Μάτι. Ας ελπίσουμε έστω σε κάποιας μορφής μετριοπάθεια μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν το Μαξίμου θα πανηγυρίζει για την «έξοδο» από τα Μνημόνια, αλλά ο Τσακαλώτος θα μας ετοιμάζει το... μπουγιουρντί του ΕΝΦΙΑ...

ΥΓ2: Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης δεν ζήτησαν ποτέ να γίνουν ήρωες. Η κυβέρνηση τους αναγόρευσε ως τέτοιους, για να καλύψει τη δική της ανεπάρκεια...

ΥΓ3: «Αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες» -«Βίος του Γαλιλαίου», του Μπέρτολτ Μπρεχτ. 
Βασ. Αναστασόπουλος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video