ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τη δράση «Διανομή Αγαθών» του Δήμου Αγράφων

Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τη δράση «Διανομή Αγαθών» του Δήμου Αγράφων – Ποια τα Δικαιολογητικά – Κριτήρια και Προθεσμίες 

 Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αγράφων που στόχο έχει την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στις πληθυσμιακές ομάδες που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια, ανακοινώνεται η έναρξη της υποβολής αιτήσεων στη δράση «Διανομή Αγαθών» η οποία θα υλοποιηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγράφων «Κέντρο Κοινότητας». 

 Η δράση αυτή έχει ως πρωταρχικό στόχο την κάλυψη των δημοτών του Δήμου Αγράφων με βασικά αγαθά διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης (π.χ. είδη υγιεινής) ώστε οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επισιτισμού και διαβίωσης να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. 
Βασικό κριτήριο για την ένταξη, μεμονωμένων ατόμων ή οικογενειών είναι η αδυναμία κάλυψης των αναγκών σε βασικά αγαθά Διαβίωσης. 
Πιο συγκεκριμένα για την ένταξη στη δράση «ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΑΘΩΝ» απαιτείται η προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών: 
Α) Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους δυνητικούς διακατόχους : 
• Αίτηση του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου 
• Υπεύθυνη Δήλωση για την ακρίβεια των δηλωθέντων και υποβληθέντων στοιχείων 
• Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριου σε ισχύ 
• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 
• Οποιοδήποτε αποδεικτικό πιστοποιείται η Δ/νση κατοικίας (π.χ. λογαριασμοί ΔΕΚΟ) 
• Αντίγραφο τους τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων (Ε1) 
• Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή βεβαίωση από το οικείο Υποθηκοφυλακείο 

 Β) Συμπληρωματικά Δικαιολογητικά : Τα παρακάτω δικαιολογητικά, κατά προτεραιότητα, ανάλογα με την κατάσταση του υποψήφιου – δυνητικού δικαιούχου θα προσμετρώνται με την εξής σειρά : 
 • Γνωμάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ ή από Α/θμιες Υγειονομικές Επιτροπές(σε ισχύ), εφόσον πρόκειται για ΑΜΕΑ. Η ύπαρξη προβλημάτων υγείας δύναται να πιστοποιηθεί και με Επίσημη Πρόσφατη Ιατρική Γνωμάτευση. 
• Κάρτα ανεργίας ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ(σε ισχύ) , εφόσον πρόκειται για άνεργο 
• Ενοικιοστάσιο( ηλεκτρονικό μισθωτήριο) συμβόλαιο, στην περίπτωση που ενοικιάζεται οικία 
 • Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση. 
 Από την εξέταση των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών της προηγούμενης παραγράφου, διαπιστώνεται η κάλυψη ή μη των ακόλουθων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων: 
 Εισοδηματικά κριτήρια Το ετήσιο ατομικό εισόδημα κλιμακούμενο για τα μέλη του ίδιου νοικοκυριού ως εξής: 
Ενδεικτικά: Σύνθεση νοικοκυριού Ετήσιο ατομικό Εισόδημα Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 4512,00€ Νοικοκυριό με δύο ενήλικες και δυο ανήλικους 9475,00€ 
 Περιουσιακά κριτήρια Λαμβάνεται υπόψη το ύψος της ακίνητης περιουσίας καθώς επίσης και το συνολικό ύψος των καταθέσεων . 
Οικογενειακή Κατάσταση Λαμβάνεται υπόψη η πολυτεκνία, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ 
Κατάσταση Υγείας Παθολογικά ή και ψυχιατρικά προβλήματα (συμπεριλαμβανομένων των ουσιοεξαρτήσεων ), καθώς και η αναπηρία. 
Ανεργία 
 Συνθήκες στέγασης και διαβίωσης καθώς και οποιαδήποτε έκτακτη περίπτωση θέτει το άτομο ή την οικογένεια σε δυσμενή οικονομική κατάσταση. 

Η Υποβολή της αίτησης σε περίπτωση πολυπρόσωπου νοικοκυριού γίνεται ΜΟΝΟ από τον αρχηγό της οικογενείας και όχι από τα μέλη. 
Οι φιλοξενούμενοι δεν δύναται να υποβάλλουν αίτηση και να είναι δικαιούχοι, σ αυτή τη περίπτωση η αίτηση μπορεί να γίνει από το πρόσωπο που τους φιλοξενεί και οι ίδιοι να προσμετρώνται ως μέλη. 
Πιο συγκεκριμένα ο υπόχρεος της φορολογικής δήλωσης καλείται να προσέλθει μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Κέντρο Κοινότητας. 
Η υποβολή των αιτήσεων δεν δύναται να πραγματοποιηθεί στα καταστήματα ΚΕΠ καθώς θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο κοινωνικό λειτουργό Κοινωνικό ιστορικό. 
 Προθεσμία Υποβολής ΑιτήσεωνΟι Αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να κατατίθενται από 27/8/2018 έως 7/9/2018 ΜΟΝΟ στο κτίριο που στεγάζεται η υπηρεσία Κέντρο Κοινότητας στη Δυτική Φραγκίστα από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 π.μ – 14:30 μ.μ. 
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2237351100 και 2237351127.
 Ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας- Δημόσιας Υγείας, Παιδείας & Αθλητισμού Κίτσιος ΓεώργιοςΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video