ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο θολωμένο μυαλό του Αλέξη

Η πολιτική απαιτεί καθαρή σκέψη. Εν ψυχρώ αποφάσεις, χωρίς συναισθηματισμούς και σπασμωδικές αντιδράσεις. Κάθε τακτική κίνηση θα πρέπει να εντάσσεται σε μια στρατηγική. Ο πολιτικός θα πρέπει να έχει την ικανότητα να είναι συγχρόνως διαμορφωτής των γεγονότων και αποστασιοποιημένος παρατηρητής τους.
Εκείνο που διακρίνει έναν μεγάλο πολιτικό από έναν ασήμαντο, είναι η διαχείριση της ήττας. Στην πόκα ο έμπειρος παίκτης ξεχωρίζει από τον ερασιτέχνη όχι στην βραδιά της ρέντας, αλλά στην βραδιά της γκίνιας. Ο πρώτος καταλαβαίνει πως δεν έχει τη τύχη με το μέρος του και θα φροντίσει να χάσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Ο δεύτερος στην προσπάθεια του να ρεφάρει, θα καταστραφεί.
Στην πολιτική υπάρχει ένα οριακό σημείο που
καταδείχνει στον πολιτικό πως η πορεία προς την ήττα δεν αναστρέφεται. Η περαιτέρω παραμονή στην εξουσία θα μεγεθύνει το εύρος της και θα την καταστήσει στρατηγική και καταστροφική συγχρόνως.
Όσοι έχουν μελετήσει τον λενινισμό γνωρίζουν την συντεταγμένη υποχώρηση. Την τακτική αναδίπλωση για την ανασύνταξη των δυνάμεων, ώστε να καταστούν ικανές να αντεπιτεθούν. Αυτό ακριβώς φαίνεται να το αγνοεί ο Α.Τσίπρας. Δεν αντιλαμβάνεται πως όσο παραμένει στην εξουσία—με δεδομένο πως η διαδρομή προς τις εκλογές φτάνει στο τέλος της—τόσο μεγαλώνει η φθορά της κυβέρνησης του. Η ήττα του κινδυνεύει να τον αφανίσει από το πολιτικό προσκήνιο μόλις στα 44 χρόνια του.
Φαίνεται πως δεν μπορεί να δει καθαρά την μεγάλη εικόνα. Δεν μπορεί να δει πως η θητεία του στην αντιπολίτευση θα τον βοηθήσει να αναπροσανατολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις μετριοπαθέστερες συναντώντας ένα μέρος της Κεντροαριστεράς, ενώ συγχρόνως θα αφήσει στον Κ.Μητσοτάκη την διαχείριση όλων των, πολιτικά κοστοβόρων, εκκρεμοτήτων.
Τι θα πρέπει να κάνει; Εκλογές το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Ετσι, θα διατηρήσει ζωντανό και το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης. Ας μην λησμονούμε πώς αν η κυβέρνηση διενεργήσει τις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019, χάνει ουσιαστικά το αβαντάζ να προκαλέσει εκλογές μετά από λίγους μήνες, λόγω της μη εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.
Επί πλέον, όσο πιο αργά προσφύγει στις κάλπες τόσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και συνεπώς και η πιθανότητα να συγκεντρωθούν οι πολύτιμες 180 ψήφοι.
Αν όμως οι εκλογές διεξαχθούν το φετινό φθινόπωρο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ηττηθεί, πιθανόν, με ευπρόσωπη διαφορά και συγχρόνως θα αφήσει την Νέα Δημοκρατία να υποστεί την κυβερνητική φθορά για δεκαέξι περίπου μήνες. Τότε με ανασυντεταγμένες τις δυνάμεις του, θα αντεπιτεθεί.

Ομως ο Α.Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα βρίσκονται σε σύγχυση. Προσκολλημένοι στην εξουσία, πιστεύουν πως μπορούν με μαγικά κόλπα να αναστρέψουν την φορά των εξελίξεων. Η στρατηγική οπτική λείπει από την σκέψη τους. Ανήκουν στην κατηγορία του άπειρου χαρτοπαίκτη—που προανάφερα- ο οποίος συνεχώς σπρώχνει τα ρέστα του για να ρεφάρει και όλο μεγαλώνει την χασούρα του.
Δεν μπορούν να αντιληφθούν πως ο χείμαρρος του «φύγετε» μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ποτάμι που θα τους πνίξει. Τώρα μπορούν να διασωθούν. Σε έναν χρόνο όχι.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video