ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γαϊδουριά σε... θολά νερά

Για στρεψοδικία και αντιστροφή της πραγματικότητας κατηγορεί ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Μετά την παρουσία της στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής τη μοιραία νύχτα (όταν πέντε- έξι υπουργοί και ο πρωθυπουργός δεν έβλεπαν τους νεκρούς), τη συνάντησή της με επιστήμονες (στο γραφείο της), με κατοίκους (στο γραφείο της) και την επίσκεψή της στο Αστεροσκοπείο, η κυρία Δούρου θεώρησε ότι έχει κάνει αρκετά για να ζητά και τον λόγο.
Γράφει η περιφερειάρχης, σε ανάρτησή της στο facebook: «Εκείνοι που προτάσσουν την παρουσία ή την απουσία από την τηλεόραση, επιχειρούν στρεψοδικία». Μα κανείς δεν την κατηγορεί για αυτό. Στρεψοδικία κάνει η ίδια. Η μόνη κριτική που δεν της έχει γίνει είναι γιατί δεν έδωσε συνεντεύξεις. Η κριτική είναι γιατί ήταν απούσα από τα μέτωπα της καταστροφής, γιατί δε σήμανε συναγερμό και δεν ζήτησε την εκκένωση των περιοχών. Η κριτική είναι επί της ουσίας και όχι επί της επικοινωνίας.

Αλλά, η κυρία Δούρου συνεχίζει απτόητη, μέσα από την απόσταση ασφαλείας που προσφέρουν τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα: « Επιχειρούν να αλλάξουν το κέντρο βάρους της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. Να την κάνουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων που «κερδίζεται» ή «χάνεται» με όρους επικοινωνίας και με φόντο τα θύματα και τα αποκαΐδια». Εγκαλεί όσους ψάχνουν την αλήθεια για αυτό που κάνει η ίδια. Χειρίζεται επικοινωνιακά τις επιπτώσεις της καταστροφής στην ίδια. Στην πολιτική της καριέρα.

Δηλαδή, αν δεν είναι τα θύματα, ποιο είναι το κέντρο βάρους της τραγωδίας για τη Ρένα Δούρου. Καλή η τεχνική να μπαίνουν τα θύματα στην ίδια φράση με την επικοινωνία, αλλά παλιό το κόλπο. «Εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε επιλέξει άλλη ρότα. Γυρίσαμε την πλάτη σε στημένα απευθείας ρεπορτάζ, με αιρετούς να… σβήνουν τις φωτιές ή να… υποδεικνύουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής τη δουλειά τους» συνεχίζει η κυρία Δούρου στην ανάρτησή της. Στο «γυρίσαμε την πλάτη» συμφωνούμε απόλυτα μαζί της.

«Παρουσία δεν είναι αυτή που επιβάλλουν οι κάμερες. Παρουσία είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί... Παρουσία είναι τα οικολογικά λεωφορεία. Παρουσία είναι η αποκατάσταση των ιστορικών Στρατιωτικών Παραπηγμάτων. Παρουσία είναι η Ηετώνεια Πύλη» επανέρχεται στις... κάμερες. Αν αυτό δεν είναι αποπροσανατολισμός τότε τι είναι; Δηλαδή, επειδή συντήρησε τα ιστορικά στρατιωτικά παραπήγματα, προφανώς όχι με έξοδά της, θα πρέπει να σιωπήσουν όλοι για ότι έκανε ή δεν έκανε την αποφράδα 23η Ιουλίου;

«Δεν κρυβόμαστε» δηλώνει, ολοκληρώνοντας τη δική της προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας. Η τακτική είναι γνωστή στα επικοινωνιακά εγχειρίδια. Κατηγορείς τους άλλους ότι κάνουν ότι κάνεις! Δηλαδή, με απλά λόγια... θολώνεις τα νερά.

Και όπως κάθε καλή στρατηγική επικοινωνίας επιβάλλει, η «αντεπίθεση» της κυρίας Δούρου ολοκληρώνεται με μία υπόσχεση/απειλή: «Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν. Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν. Αλλά και για αυτά που κάνουν… ηθικοί αυτουργοί, όχι της εξόντωσης μόνο προσώπων αλλά της ελπίδας για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά. Θα επανέλθω».

Γαϊδουριά σε όλο της το μεγαλείο.

ΥΓ. Αυτό με τη «δολοφονία χαρακτήρων» και την «εξόντωση προσώπων» τα στελέχη του πολιτικού χώρου, που έχει εκτελέσει κανονικές πολιτικές γενοκτονίες θα πρέπει να το ξαναδούν. Ειδικά όταν ο αρχηγός τους έχει πει on camera το περίφημο «στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»!

Γ. Αντύπας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video