ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εγκληματικά παραπετάσματα

Κάποιοι αφελείς μπορεί να σκεφτούν: «Ολα τα είχε η κυβέρνηση, ένας γερός τσακωμός για την ευημερία του κ. Δημήτρη Κουφοντίνα της έλειπε». Και όμως. Η μεταγωγή του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου σε αγροτικές φυλακές είναι επικοινωνιακώς χρήσιμη για την κυβέρνηση. Δεν ικανοποιεί απλώς τη στενή κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτρέπει τον δημόσιο διάλογο από τα λάθη και τις παραλείψεις που δημιούργησαν την εκατόμβη στο Μάτι. Αντί να συζητάμε για τα θύματα από την πυρκαγιά της κυβέρνησης, θα κουβεντιάζουμε για τους 23 δολοφονηθέντες της «17 Νοέμβρη».
Γράφαμε στο χθεσινό φύλλο για τα «επικοινωνιακά παραπετάσματα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικών τρολ σε κάθε μεγάλη καταστροφή, προκειμένου να εκτρέψουν τη συζήτηση μακριά από τις ευθύνες της κυβέρνησης:
«Ένας γερός τσακωμός στο Twitter είναι σωτήριο επικοινωνιακό τερτίπι. Η συνταγή είναι απλή. Ορδές τρολ επικεντρώνουν τα βέλη σε ένα στόχο. Αν ο στόχος απαντήσει, τόσο το καλύτερο. Ο σαρκασμός εντείνεται. Έπονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι που θέλουν να πουν κι αυτοί κάτι. Το θέμα διογκώνεται, περνάει στα ειδησεογραφικά sites και από εκεί στα παραδοσιακά media. Όταν η καταστροφή δεν είναι μεγάλη για να ξεχαστεί και οι ευθύνες δεν είναι τεράστιες για να παραγραφούν, στο τέλος μένει ο καβγάς των μεν με τους δε και ουχί η κυβερνητική αβελτηρία. (...) Περνούν οι κρίσιμες ώρες και σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο επικοινωνιακό περιβάλλον οι αρνητικές εντυπώσεις κρατούν τρεις ημέρες. Οι κραυγές κρύβουν την ανικανότητα. (...) Ετσι κέρδισε πολλές επικοινωνιακές μάχες η κυβέρνηση...» («Επικοινωνιακά παραπετάσματα», «Καθημερινή» 3.8.2018).
Δυστυχώς έτσι, σαν τρολ, λειτουργεί το επικοινωνιακό επιτελείο της «λαοσωτηρίου». Κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται, κάποιος θα ανοίξει ένα φορτισμένο ιδεολογικά θέμα. Πέρυσι στις 15 Αυγούστου κάηκαν Κάλαμος, Βαρνάβας, Γραμματικό και Καπανδρίτι. Στις 17 Αυγούστου, ο κ. Σταύρος Κοντονής ξεκίνησε καβγά με τον Εσθονό υπουργό Δικαιοσύνης αρνούμενος να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα». Αρχίσαμε αμέσως έντονη ιδεολογική συζήτηση για τις ομοιότητες και διαφορές ναζισμού-κομμουνισμού. Αυτή όμως είχε ως αποτέλεσμα τόσες παράπλευρες απώλειες. Αν ο δημόσιος διάλογος επέμενε στις τότε παραλείψεις της κυβέρνησης, αυτές δεν θα γίνονταν φέτος εγκληματικές. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γλίτωσαν με ένα επικοινωνιακό καψάλισμα. Δεν ένιωσαν την ανάγκη να μάθουν από την καταστροφή, ούτε να διορθώσουν κάτι στο σύστημα πυροπροστασίας, με αποτέλεσμα φέτος να μετράμε νεκρούς.
Τώρα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αν το επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης πετύχει, ας ετοιμαζόμαστε του χρόνου για χειρότερα.
Π. Μανδραβέλης -Καθημερινή


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video