ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

To σύστημα Τσίπρα κλoνίζεται

Από τις πρώτες ώρες των δραματικών πυρκαγιών στην Αττική την αποφράδα 23η Ιουλίου, ένα στοιχείο ήταν κυρίαρχο στις κινήσεις της Κυβέρνησης: Πως θα προστατευθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ολόκληρος ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Κυβέρνησης, του Μαξίμου, του Σύριζα, των κρατικών, κομματικών και φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης επικεντρώθηκαν στην “επείγουσα επιστροφή” του Πρωθυπουργού από τη Βοσνία, τις πρώτες του δηλώσεις και το διάγγελμά του την επόμενη μέρα. Ακόμη και μετά την κενή ουσίας ανάληψη “πολιτικής ευθύνης” στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, όλο το επικοινωνιακό και πολιτικό βάρος του κυβερνητικού συστήματος έπεσε πάνω στην προστασία του Τσίπρα.
Οι πληροφορίες όμως ότι ο Πρωθυπουργός είναι πολύ πιθανό να γνώριζε την ύπαρξη νεκρών κατά την περιβόητη νυκτερινή σύσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, όπως και η άθλια σκηνοθετημένη επίσκεψη στο Μάτι τη Δευτέρα (μια εβδομάδα μετά την καταστροφή) έχουν αρχίσει να πλήττουν βαριά το προφίλ του ηγέτη του Σύριζα. Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν κατά πόσο ο ένοικος του Μαξίμου θα μπορέσει να αποκαταστήσει ένα μέρος της τρωθείσας αξιοπιστίας του και σε ποιό βαθμό η υπόθεση της πύρινης τραγωδίας έχει πλήξει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά στα μάτια των ψηφοφόρων.
Οι επικοινωνιακές κινήσεις πανικού πάντως της Κυβέρνησης δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η -στα όρια της γελοιότητας- δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, ότι δεν πρέπει να γίνονται επιθέσεις στον Τσίπρα, διότι είναι  “μόνο 44 ετών”, δείχνει ότι έχει στερέψει εντελώς η δεξαμενή των ιδεών για τη στήριξη του ειδώλου “Τσίπρας”. Επιστρατεύθηκε ακόμη και εκδότης που αρθρογράφησε πως για όλα φταίνε οι κομματάρχες Υπουργοί και πως ο μεγάλος τιμονιέρης Τσίπρας πρέπει να τους αντικαταστήσει με άλλους άξιους, εννοώντας προφανώς ότι εκεί τελειώνει η ευθύνη του Πρωθυπουργού. Λίγο μετά ήρθε αρχηγός αντιπολιτευόμενου -υποτίθεται- κόμματος, ζητώντας και αυτός απομάκρυνση Υπουργών, αποσιωπώντας τις ευθύνες του “ηγέτη Αλέξη” και αποκηρύσσοντας μετά βδελυγμίας την πιθανότητα πτώσης της Κυβέρνησης.

Όλα αυτά είναι δείγματα ενός μηντιακού και πολιτικού συστήματος, το οποίο έχει διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό από το σύστημα διακυβέρνησης Τσίπρα, δείχνει όμως και ένα κόμμα που έχει πλέον καταντήσει μια θρησκευτική αίρεση που ζει και αναπνέει μόνο για τον Μεσσία της.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το άστρο και το πολιτικό ταλέντο ενός ανθρώπου που κατάφερε να πείσει με μια αριστοτεχνική οπερετική παράσταση ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Τώρα όμως που το φως του άστρου αυτού τρεμοσβήνει, φαίνονται δραματικά οι ρωγμές που έχει προκαλέσει στη ραχοκοκκαλιά βασικών θεσμών της Δημοκρατίας. Το μαρτυρικό “Μάτι” έμελε να έχει ένα συμβολικό όνομα: αποτέλεσε το μάτι της κοινωνίας πάνω στην πολιτική γύμνια του άλλοτε φέρελπι 44χρονου “αριστερού” ηγέτη.
 Γ. Κουτσομύτης-liberal.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video