ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαία του το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Σήμερα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. 
Λίγα πράγματα βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να ανέβει στην εξουσία στην περίοδο των μνημονίων, περισσότερο από το θέμα των πλειστηριασμών.
Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όπως και το «δεν πουλάμε, δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε», άγγιξαν πραγματικά την κοινωνία.
Όχι μόνο γιατί μια από τις βασικές πλευρές της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ήταν ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στη θέση να μην μπορούν να αποπληρώσουν κανονικά τα δάνειά τους.
Αλλά και γιατί το σπίτι, η ιδιοκατοίκηση, το
«κεραμίδι πάνω από το κεφάλι» στη χώρα μας θεωρείται -και δικαίως- θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Το ζήτημα αυτό, σε αντίθεση, με άλλα μέτρα, άγγιζε σχεδόν όλη την κοινωνία.
Άγγιζε το μισθωτό που δεν μπορούσε να πληρώσει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, αλλά άγγιζε και τον μικρομεσαίο που είχε υποθηκεύσει το σπίτι του για να πάρει ένα δάνειο για την επιχείρησή του.
Ήταν τόσο μεγάλη η κοινωνική πίεση που ακόμη και οι μνημονιακές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να πάρουν κάποια μέτρα προστασίας.
Από την άλλη, οι θεσμοί πίεζαν να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί.
Γιατί εκτιμούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα πιέζονταν όσοι χρωστούσαν να αρχίσουν να πληρώνουν οι τράπεζες θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων».
Και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που τελικά δεσμεύτηκε και υλοποίησε αυτή την πολιτική.
Ήταν, άλλωστε, ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για να μπορεί τώρα ο Τσίπρας να επαίρεται ότι «έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια».
2.000 πλειστηριασμούς το μήνα θέλουν οι θεσμοί για να μπορέσουν να γίνουν συνολικά 120.000 μέχρι το 2021.
Και για να το πετύχει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έστειλε μόνο τα ΜΑΤ στα Ειρηνοδικεία αλλά και καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να μην μπορεί κάποιος εύκολα να τους διακόψει.
Την ίδια ώρα οι τράπεζες κάνουν ό,τι μπορούν για να έχουν περισσότερους πλειστηριασμούς.
Μάλιστα, πλέον έχουν κατεβάσει το όριο της αξίας των σπιτιών που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών από τις 150.000 στις 100.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή αίρεται από τις 15 Σεπτέμβρη το τραπεζικό απόρρητο των δανειοληπτών που έχουν ενταχθεί στον «Νόμο Κατσέλη» σε βάθος πενταετίας.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος αρκετοί να βρεθούν χωρίς την προστασία που αυτό το καθεστώς προσέφερε και άρα πάλι να βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό.
Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να χρειάζεται η παρέμβαση της ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός.
Όλα αυτά δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα που κάποτε κατεξοχήν συνδέθηκε με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και υπερασπίστηκε την πρώτη κατοικία ως δικαίωμα, τελικά θα περάσει στην ιστορία ως το κόμμα που άφησε να εξελιχτεί η μεγαλύτερη επίθεση στο δικαίωμα των απλών ανθρώπων να έχουν ένα σπίτι δικό τους και να μην κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.
Γιατί το θέμα δεν είναι τελικά μόνο η έκταση που θα πάρουν οι πλειστηριασμοί είναι το ίδιο το γεγονός αυτής της βαθιάς αλλαγής.
Κάτι που το θεωρούσαμε δικαίωμα πλέον παύει να ισχύει.
Κάτι που έδινε σε ανθρώπους επί της ουσίας φτωχούς μια κάποια σιγουριά αναιρείται.
Μια κοινωνική ανάγκη θα είναι πολύ πιο δύσκολο πλέον να ικανοποιηθεί.
Και αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που πάτησε πάνω στην αγωνία αυτών των ανθρώπων όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά τους παρέδωσε στα νύχια των Τραπεζών μόνο και μόνο για να πάρει τα εύσημα της Τρόικας. 
Λευτ. Χαραλαμπόπουλος-in.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video