ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνταγή

Εως τώρα ο Τσίπρας εφάρμοζε μια συνταγή. Εβαζε φόρους για να μην κόψει δαπάνες. Μπορεί να είναι κοινωνικά επαχθές, αλλά έχει μια λογική.
Εως τώρα ο Μητσοτάκης αντέτεινε μια άλλη συνταγή. Να κόψει φόρους κόβοντας ταυτοχρόνως και δαπάνες. Μπορεί να είναι φιλελεύθερο ή νεοφιλελεύθερο, αλλά έχει κι αυτό μια λογική.
Με τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια του, ο Τσίπρας παρουσίασε στη ΔΕΘ μια ολοκαίνουργια συνταγή. Θα κόψει φόρους και θα αυξήσει δαπάνες.
Η συνταγή αυτή έχει έναν αδιαμφισβήτητο εμπνευστή, τον λένε Χάρι Πότερ. Και μια αναπόφευκτη κατάληξη, τη λένε χρεοκοπία.
Τον νοιάζει; Οχι!
Διότι η στρατηγική του Πρωθυπουργού, όπως την αποκάλυψε στη ΔΕΘ, είναι να χρεώσει στον διάδοχό του μια καταστροφή που θα οδηγήσει τη χώρα πίσω στο ΔΝΤ. Με την ελπίδα ότι μαζί με το ΔΝΤ θα επιστρέψει κι ο ίδιος.
Η στρατηγική αυτή στηρίζεται σε δύο βασικές παραδοχές.
Πρώτον ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος. Την προσπερνώ διότι αποτελεί παραδοσιακή παραδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Δούλεψε το 2015. Αλλά τώρα έχει μάλλον ξεχαρβαλωθεί.
Δεύτερον ότι ο Μητσοτάκης θέλει το ΔΝΤ στην Ελλάδα διότι χωρίς το ΔΝΤ δεν θα μπορεί να επιβάλει όσα θέλει να επιβάλει στον ελληνικό λαό.
Ετσι παρακολουθήσαμε στη ΔΕΘ ένα πρωτοφανές αλλά απολαυστικό θέαμα πολιτικού σουρεαλισμού.
Εχουμε τον Πρωθυπουργό που έφτιαξε τον νόμο Κατρούγκαλου, που επέβαλε την αύξηση των εισφορών, που αποδέχτηκε και νομοθέτησε προκαταβολικά την περικοπή των συντάξεων κατ" απαίτηση του ΔΝΤ.
Να κατηγορεί τον Μητσοτάκη που δεν ψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου, ούτε τις περικοπές, ούτε τις εισφορές, που κατέθεσε πρόσφατα νομοσχέδιο να τις ακυρώσει και δεσμεύτηκε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο στο σύνολό του, πως έχει στο μυαλό την ικανοποίηση των απαιτήσεων του ΔΝΤ!
Ενδεχομένως ο Πρωθυπουργός χειρίζεται το Ασφαλιστικό έχοντας στο μυαλό τη γνωστή παρατήρηση του Κέινς ότι «το μόνο βέβαιο είναι πως μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί». Και να υπολογίζει ότι οι άνω των 70 θα φύγουν πρώτοι.
Η συνταγή είναι κυνική αλλά παρακινδυνευμένη. Το προσδόκιμο ζωής ανεβαίνει.
Γι" αυτό θα έπρεπε ίσως να βοηθήσει κι ο Πρωθυπουργός τη διαδικασία.
Να στείλει όλους τους συνταξιούχους άνω των 70 στο Μάτι. Και μετά να αφήσει τον Τόσκα, τον Σκουρλέτη και τη Δούρου να αναλάβουν δράση.
Οπως θα έλεγε και ο Κέινς, «το μόνο βέβαιο είναι ότι μακροπρόθεσμα κανείς συνταξιούχος δεν θα ταράξει πια τα σχέδια της κυβέρνησης».
Ισως και συντομότερα από μακροπρόθεσμα!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video