ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σπαζοκεφαλιά

Πέρυσι, τέτοια εποχή, ο πολιτικός συσχετισμός όπως προέκυπτε από τις δημοσκοπήσεις ήταν (συνοπτικά) 35-37% ΝΔ, 23-25% ΣΥΡΙΖΑ και 10-12% ΚΙΝΑΛ – που ακόμη δεν το έλεγαν ΚΙΝΑΛ…
Δώδεκα μήνες αργότερα και πριν οι αρχηγοί εμφανιστούν στη ΔΕΘ, έχουμε έναν δημοσκοπικό συσχετισμό του τύπου (πάλι συνοπτικά) 39-40% ΝΔ, 19-21% ΣΥΡΙΖΑ και 9-10% ΚΙΝΑΛ.
Συμπέρασμα; Η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν ευνόησε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεύτερο συμπέρασμα; Αν οι συσχετισμοί αυτοί επικυρωθούν στην κάλπη, τότε όλοι καταλαβαίνουμε γιατί ο Τσίπρας δεν θέλει εκλογές.
Η ΝΔ θα πάρει άνετη αυτοδυναμία και το άθροισμα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ άνετη προεδρική πλειοψηφία.
Τα δύο αυτά συμπεράσματα προσδιορίζουν τη βασανιστική σπαζοκεφαλιά του ΣΥΡΙΖΑ: όσο δεν κάνει εκλογές χάνει και επειδή χάνει δεν κάνει εκλογές.
Δεν ξέρω πώς θα λύσουν τη σπαζοκεφαλιά. Δεν είναι εύκολο και ούτε θα ήθελα να ήμουν στη θέση τους. Ξέρω όμως πως όσο δεν τη λύνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα πράγματα θα πηγαίνουν χειρότερα για τους ίδιους.
Ακόμη περισσότερο που εφεξής η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον Μητσοτάκη και το ρεύμα του «φύγετε!», όχι μόνο τον Καμμένο με το Μακεδονικό, αλλά και μια νέα ανεξάρτητη μεταβλητή. Τις αγορές.
Ακόμη και χωρίς να φταίνε οι δικοί μας, έστω με μια κρίση στην Ιταλία ή την Τουρκία, έστω και με μια κουταμάρα του Τραμπ, η χώρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους μείνει στα χέρια. Δίχτυ ασφαλείας δεν υπάρχει πια.
Σε αυτές τις συνθήκες καλείται η κυβέρνηση να κυβερνήσει ακόμη επτά, οκτώ μήνες. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!
Θα το καταφέρουν χρησιμοποιώντας την πόλωση; Χλωμό. Τα ΚΕΕΛΠΝΟ, η Novartis, η Μαρέβα και τα ανίψια του Κυριάκου δεν πουλάνε περισσότερο από τις εφημερίδες που τα αναπαράγουν και την ΕΡΤ που τα αναλύει. Δηλαδή, τίποτα!
Θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν μοιράζοντας χρήμα; Πέρα που θα τους πλακώσουν οι αγορές, δεν έχουν και τόσο χρήμα να μοιράσουν.
Διότι αν πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τους συσχετισμούς με τα αναδρομικά των πυροσβεστών, καλύτερα να κυνηγήσουν το Τζόκερ.
Εν τω μεταξύ ο Μητσοτάκης κόβει άκοπα μονέδα. Ο,τι κι αν συμβεί, από τις αγορές έως το Σκοπιανό, θα είναι βούτυρο στο ψωμί του.
Παρατηρώ ότι ακόμη κι οι γνωστοί «μηδίσαντες» επιχειρηματίες ή/και καναλάρχες έχουν αρχίσει να μαζεύουν καλούμπα.
Προέχει ο τόπος, θυμήθηκε ξαφνικά ένας εξ αυτών που έως τώρα χαϊδευόταν με τον Τσίπρα.
Διότι ξέρετε ποια είναι η αλήθεια; Οτι γύρισε ο άνεμος. Και ότι μαζί με τον άνεμο στρίβουν κι οι ανεμοδούρες.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video