ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκπαιδευτικοί κατά Δήμου Χαλκιδέων για την μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

Η Παράταξη Εκπαιδευτικών «Τελευταίο Θρανίο» απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας από το Δήμο Χαλκιδέων:
«Ο Δήμος Χαλκιδέων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Ιουλίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, αποφάσισε τη μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, από το δημόσιο κτίριο όπου στεγαζόταν μαζί με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, σε ιδιόκτητο χώρο στο Μπούρτζι, με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο!

Αντί τόσα χρόνια να έχει δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία Ειδικών Δημοτικών (π.χ. στο Δήμο Μεσσαπίων ή στο Δήμο Ερέτριας απ’ όπου μεταφέρονται αρκετά παιδιά) για την αποσυμφόρηση του χώρου στον οποίο στεγάζονται μέχρι σήμερα το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας ή στην ανέγερση ενός Ειδικού Νηπιαγωγείου, κατάλληλα σχεδιασμένου, αποφασίστηκε εν ριπή οφθαλμού η μεταστέγασή του και δημιούργησε τόσα άλλα προβλήματα:

1. Αφού ξεκίνησε το διδακτικό έτος (τα παιδιά ήδη ξεκίνησαν από την Τετάρτη 12/9 να «προσαρμόζονται» στο Νηπιαγωγείο), οι αρμόδιες αρχές απαίτησαν να γίνει η μετακόμιση είτε εν ώρα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου! είτε να εργαστούν οι συναδέλφισσες το Σαββατοκύριακο!

2. Με επιμονή και φθειρόμενες από την πίεση οι συναδέλφισσες κατάφεραν να μη λειτουργήσει (για τα παιδιά) σήμερα το Ειδικό Νηπιαγωγείο. Έτσι θα εργαστούν για τη μετακόμισή του, χωρίς να ταλαιπωρούνται και τα παιδιά που σε τίποτα δε φταίνε για να ζουν μια τέτοια αναστάτωση! Και φυσικά εδώ πρέπει να υπογραμμιστεί η ευθραυστότητα της ήρεμης καθημερινότητας αυτών των παιδιών!

3. Το κτίριο στο οποίο θα μετακομίσουν, και παρά τη διαβεβαίωση ότι κρίθηκε κατάλληλο από την Επιτροπή Καταλληλότητας Σχολικών Κτιρίων, παρουσιάζει αυξημένη επικινδυνότητα.

4. Απαξιώθηκαν τα παιδιά, οι γονείς τους και οι συναδέλφισσες που δίνουν καθημερινό αγώνα και στο πρόσωπό τους όλοι και όλες μας.

Πιστεύουμε ότι το ζήτημα αντιμετωπίστηκε με πρωτοφανή επιπολαιότητα, αδιαφορία και αδιαλλαξία!
 
Το Τελευταίο Θρανίο επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται καθημερινά να προσφέρουν παιδαγωγικό έργο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που σε κάποια σχολεία είναι εντονότατες!
 
Η κατηγοριοποίηση των σχολείων καλά κρατεί και προφανώς εξυπηρετεί!

Συνάδελφοι/ισσες,
 
Να αγωνιζόμαστε για το ποιοτικό Δημόσιο Σχολείο και να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι το ελάχιστο που οφείλουμε σε όλα τα παιδιά μας»!

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video