ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απτόητοι μαθητές και γονείς στην Πελασγία / Συνεχίζεται η κατάληψη! (εικόνες)

Ολόκληρη η χώρα κινείται σε ρυθμούς… έναρξης της σχολικής χρονιάς αλλά στην Ανατολική Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Πελασγίας τα πράγματα είναι διαφορετικά!
Το πρωί της Τρίτης αντί να πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος… αγιασμός για τη νέα σχολικη χρονιά μαθητές και γονείς της περιοχής αντέδρασαν με… κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την ακατανόητη και αψυχολόγητη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας για την μεταφορά του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου Πελασγίας στο Λύκειο της Στυλίδας.
Οι μαθητές… συνοδεία γονιών, αποφάσισαν το μεσημέρι της Δευτέρας να προχωρήσουν σε κατάληψη μιας και αδυνατούν να αντιληφθούν την λογική της… μετακόμισης. Ζητούν να
εισακουστεί το δίκαιο αίτημα τους για την παραμονή του ολιγομελούς τμήματος στο Λύκειο της Πελασγίας μιας και όπως συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό προσωπικό επαρκεί για να πραγματοποιούνται εκεί τα μαθήματα. Συν τις άλλοις και σήμερα όπως και χθες τόνισαν ότι είναι διατεθειμένοι να “παλέψουν” μέχρι να δικαιωθούν.

Να σημειώσουμε πως αν εφαρμοστεί η απόφαση, οι μαθητές του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου θα χρειαστεί να πραγματοποιούν διαδρομή 70χλμ (35 και 35 από και προς Στυλίδα) αντί να κάνουν το μάθημα στο σπίτι τους.

Όπως τονίζουν γονείς και μαθητές σε παλαιότερη διάταξη ρύθμισης της λειτουργίας τμημάτων προσανατολισμού αναφέρεται πώς: Άρθρο 4. Σε απομονωμένα Γενικά Λύκεια της νησιωτικής & ηπειρωτικής χώρας όπου οι σχολικές μονάδες ανήκουν στις κατηγορίες Η-ΙΒ και στα οποία η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος ομάδας προσανατολισμού ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή Δ/νσης Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης υπό την προϋπόθεση ότι υπηρετούν στα σχολεία αυτά ειδικότητες εκπαιδευτικών που μπορούν να καλύψουν την διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων .”
Οι μαθήτριες του ολιγομελούς τμήματος είναι απόλυτα θορυβημένες με την απόφαση περί μετακίνησης και θεωρούν πως ενδεχόμενη μετακόμιση τους στο λύκειο της Στυλίδας είναι πιθανό να τους στοιχίσει ψυχολογικά και να επηρεάσει την απόδοση τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι γονείς από την πλευρά τους, πέραν της ταλαιπωρίας,  ανησυχούν και για το καθημερινό δρομολόγιο προς την Στυλίδα επισημαίνοντας και την επικινδύνοτητα που υπάρχει.

  https://lamianow.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video