ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πάνος Καμμένος: Μονογραφές

Ολα στη ζωή έχουν ένα τέλος. Εκτός από τις φορές που ο Καμμένος προαναγγέλλει το τέλος. Βλέποντας το τέλος του τέλους να πλησιάζει, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακυκλώνει κλιμακωτά το γνωστό δράμα. Το αρχικό «δεν αποδεχόμαστε τον όρο “Μακεδονία”» βαίνει αναβαθμιζόμενο: «Θα φύγουμε αργότερα από την κυβέρνηση», «θα ρίξουμε την κυβέρνηση», «θα ρίξουμε την κυβέρνηση προτού έρθει η συμφωνία στη Βουλή».
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θρίλερ, κανένα δράμα. Η πορεία διευθέτησης του Μακεδονικού είναι προδιαγεγραμμένη, ό,τι κι αν λέγεται, ό,τι κι αν συμβεί τελικώς στην Αθήνα. Εχει ήδη τεθεί σε κίνηση μια νομοτέλεια που μπορεί να ανακοπεί μόνον αν ο Ζάεφ χάσει το δημοψήφισμα της επόμενη Κυριακής.
Αν το «ναι» επικρατήσει και η FYROM αναθεωρήσει το
σύνταγμά της, δεν υπάρχει επιστροφή. Αμφότερα τα σενάρια της τύχης της συμφωνίας στην ελληνική πλευρά καταλήγουν σε ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ.
Το πρώτο, στρωτό, σενάριο είναι η επικύρωση να επιτευχθεί από την παρούσα Βουλή. Με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς –δηλαδή την πρόσθεση που έκανε δημοσίως ο Κοτζιάς– τα κουκιά όντως βγαίνουν: ΣΥΡΙΖΑ συν τρεις αντάρτες των ΑΝΕΛ, συν τρεις βουλευτές του Ποταμιού.
Το δεύτερο, χλωμό, σενάριο είναι ο Τσίπρας να μην ενδιαφέρεται τόσο να φέρει σε πέρας το εγχείρημα –για το οποίο έχει ήδη αναπόδραστα επωμιστεί βαρύ πολιτικό κόστος– όσο να φυτέψει μια νάρκη για μετεκλογική αποσταθεροποίηση της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί, πιστεύουν κάποιοι, να αψηφήσει ακόμη και τις εξωτερικές πιέσεις προκειμένου να «προικίσει» την επόμενη κυβέρνηση με μια εσωτερική και διπλωματική βάσανο.
Σε αυτή την περίπτωση, ο Μητσοτάκης μπορεί να μη φέρει καν τη συμφωνία στη Βουλή, ζητώντας, όπως είπε και στη ΔΕΘ, διαπραγμάτευση από το μηδέν. Το αποτέλεσμα ωστόσο δεν θα αλλάξει. Διαπραγμάτευση από το μηδέν με μια χώρα που θα έχει ήδη αναθεωρήσει το σύνταγμά της είναι μάλλον ανέφικτη. Τα Σκόπια θα μπουν στο ΝΑΤΟ ως Βόρεια Μακεδονία, με τις ευλογίες όλων των εταίρων της Ελλάδας και, ίσως, με τη σφραγίδα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Τώρα φαίνεται πλέον καθαρά: Η κατά Καμμένο «ανύπαρκτη» συμφωνία, η «απλή μονογραφή του υπουργού», αναπτύσσει ήδη μια αλυσίδα από διπλωματικά και νομικά τετελεσμένα. Αποδεικνύεται πολύ περισσότερο υπαρκτή από τη φιγούρα που στηθοδέρνεται για τη Μακεδονία –και θα στηθοδέρνεται μέχρι την άνοιξη- στα παράθυρα της πρωινής ζώνης, απειλώντας τάχα τον συνεταίρο του με παρασυνταγματικές επιθέσεις αυτοκτονίας.
Ο,τι ήταν να γραφτεί γράφτηκε και μονογράφτηκε στις Πρέσπες και απέκτησε ισχύ χάρη και στη θορυβώδη ανοχή του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου. Τώρα το τιμόνι κρατούν οι Σκοπιανοί.
 Μιχ. Τσιντσίνης-Καθημερινή


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video