ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ένας κουτοπόνηρος πρωθυπουργός

Δεν απαιτείται ιδιαίτερο επίπεδο ευφυίας για να αντιληφθεί ο πολίτης την τακτική του Α.Τσίπρα. Προσπαθεί με την πολιτική του να εγκλωβίσει την επόμενη κυβέρνηση. Να υπονομεύσει την πορεία της προνομοθετώντας μέτρα, τα οποία θα την δεσμεύουν για τρία τουλάχιστον χρόνια. Δηλαδή για τα τρία τέταρτα της θητείας της.
Αυτήν την κουτοπονηριά την αντιλήφθηκε αμέσως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε από την Θεσσαλονίκη πως η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τερματίζεται την ημέρα των εκλογών και πως η δική του κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της χωρίς καμιά δέσμευση από τα μέτρα που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι πέρα από κάθε δημοκρατική αρχή η
απερχόμενη κυβέρνηση να επιχειρεί να δεσμεύσει με το δικό της πρόγραμμα την επόμενη. Έτσι, ακυρώνεται, ουσιαστικά, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, καθώς η εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά για τα οποία εξελέγη.
Στην προκειμένη περίπτωση, πίσω από αυτήν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται η στρατηγική της δεξιάς παρένθεσης. Δηλαδή η ταχύτατη φθορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς θα κληθεί να διαχειρισθεί μια ήδη δύσκολη κατάσταση επιβαρυμένη και με τα προνομοθετημένα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια, όλα αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου, καθώς εξαρτώνται από έναν και μοναδικό παράγοντα. Την έκταση της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, αν αυτή θα είναι συντριπτική, ελάχιστα περιθώρια άμεσης ανάκαμψης και άμεσης αντίδρασης θα υπάρξουν. Η αναζήτηση ευθυνών, η κριτική, η απόπειρα αναπροσανατολισμού του κόμματος και η συνακόλουθη εσωστρέφεια θα δώσουν πολύτιμο χρόνο στην νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει τα όσα εξήγγειλε.
Αντιθέτως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί με μιαν ανεκτή διαφορά, τότε τάχιστα θα οργανώσει την επίθεση του για την φθορά της κυβέρνησης. Αν μάλιστα αυτή μαζί με τους κυβερνητικούς εταίρους της δεν έχει εξασφαλίσει τον μαγικό αριθμό 180 εδρών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε η χώρα πολύ δύσκολα θα κυβερνηθεί. Ας λάβει δε ο αναγνώστης υπ΄όψη πως οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Κανένας βέβαια, απ΄όσους έχουν κατανοήσει τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι επιδιώκει και τι μέσα χρησιμοποιεί για να επιτύχει τους σκοπούς του, δεν εκπλήσσεται γι΄αυτούς τους σχεδιασμούς. Ο Α. Τσίπρας δεν επιθυμεί την ανόρθωση της οικονομίας. Σάλταρε στην εξουσία βασισμένος στην οικονομική κρίση την οποία επέτεινε με την αντιπολιτευτική του τακτική.
Σήμερα προετοιμάζει το έδαφος για να δημιουργήσει τις ίδιες συνθήκες που τον οδήγησαν στην εξουσία. Το μόνο που απαιτείται, για να διασωθεί και ο ίδιος πολιτικά, είναι μια ευπρόσωπη και διαχειρίσιμη ήττα. Γι΄αυτό και ετοιμάζει τυφλά χτυπήματα.
Στην Νέα Δημοκρατία ας ετοιμάσουν με σοβαρότητα και πειστικότητα τα μέτρα που θα προτείνουν στον Ελληνικό λαό, λαμβάνοντας υπ΄όψη, πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι «υποψιασμένη» και πολύ δύσκολα συγκινείται πλέον με προεκλογικές πομφόλυγες.
Παραδείγματος χάρη, ας εξετάσουν πώς θα λύσουν το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, όπως το επεσήμανε ο Κ. Μητσοτάκης χθες στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένο πρόβλημα απαιτεί συγκεκριμένη λύση. Τίποτα λιγότερο.
Μόνον έτσι, με σοβαρές προτάσεις, μπορεί να αντιμετωπισθεί η ανεύθυνη παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κουβαλά στην πλάτη του και το κίβδηλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μόνον έτσι η βέβαιη ήττα του θα μετατραπεί σε συντριβή, ώστε η Νέα Δημοκρατία και οι σύμμαχοι της να έχουν μπροστά τους τον ορίζοντα της τετραετίας.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video