ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δρόμοι


Τελικά ο Πρωθυπουργός και ο Άγγελος Διονυσίου έλεγαν αλήθεια, απλώς ο Πρωθυπουργός έλεγε αλήθεια για πρώτη φορά. «Δυο δρόμους έχει η ζωή».
Τον έναν τον περιέγραψε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης. Όποιος τον εμπιστεύεται, τον διαλέγει.
Τον άλλο τον ζούμε καθημερινά με την ευγενή φροντίδα του Τσίπρα. Όποιου του αρέσει, συνεχίζει.
Δεν νομίζω ότι άλλη φορά ο έλληνας ψηφοφόρος είχε τόσο σαφή εικόνα της κατάστασης και των διλημμάτων. Κι ούτε η κατάσταση ούτε τα διλήμματα πρόκειται να αλλάξουν έως τη μέρα των εκλογών.
Ο καθένας λοιπόν καλείται να αντιδράσει στο προφανές ανάλογα με το μυαλό που κουβαλάει.
Το Μαξίμου, ας πούμε, κατάλαβε ότι στη ΔΕΘ «ο Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα Μνημόνιο ΔΝΤ». Προφανώς. Όταν έχεις φάει στη ζωή σου μερικά μποστάνια ραδιενεργά μαρούλια κάτι σου μένει.
Πάμε στην ουσία. Ο Μητσοτάκης περιέγραψε έναν δρόμο που κατ" αυτόν οδηγεί στην ανάπτυξη, άρα στην παραγωγή πλούτου και ευημερίας.
Μπορεί να μη μας αρέσει η ανάπτυξη ή ο δρόμος, αλλά άλλος δρόμος για ανάπτυξη στη σημερινή ανθρωπότητα δεν υπάρχει, εκτός αν βρεις πετρέλαιο. Καμία χώρα δεν πλούτισε βάζοντας φόρους κι εισφορές ούτε μοιράζοντας κουπόνια κι επιδόματα.
Ομολογώ πως εδώ και μήνες περιμένω να ακούσω τον δρόμο του Τσίπρα.
Το παραμύθι του «αντι-Μνημονίου» ξεψύχησε το 2015. Τα «προοδευτικά μέτωπα» αναμασούν μεταξύ τους μόνο κάτι παπαρολόγοι.
Τη «στροφή στη σοσιαλδημοκρατία» την ξεφτιλίζει καθημερινά ο Πολάκης. Κι «η συμμαχία κατά του παλιού συστήματος» ψωνίζει μόνο από τα αζήτητα ρετάλια του παλιού συστήματος – δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ…
Για τα άλλα, μούγγα.
Οχι απαραιτήτως επειδή είναι κακοί άνθρωποι, αλλά επειδή δεν τους ενδιαφέρει η δουλειά. Έχουν πολλές εμμονές, ελάχιστες ικανότητες κι ανύπαρκτες παραστάσεις.
Πώς τους αποκάλεσε ο «Economist»; «Μια ερασιτεχνική ομάδα πρώην κομμουνιστών και κακοπληρωμένων καθηγητών». Που απλώς πολιτεύεται με την ασυνειδησία του τυχοδιώκτη, προσθέτω εγώ.
Η ωμή αλήθεια είναι ότι καμία δημοκρατική χώρα δεν πλούτισε ποτέ χάρη στην Αριστερά. Σε καμία εποχή και σε κανένα σημείο του χάρτη.
Κι η πικρή αλήθεια ότι τρία χρόνια μετά την κωλοτούμπα του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Μόνο παλιομοδίτικες παπάτζες, κόλπα και κουπόνια.
Οι άλλοι τουλάχιστον έχουν ένα αφήγημα για την Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο σαν αυτό που παρουσίασε ο Μητσοτάκης. Καλώς ή κακώς. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
Αυτό είναι το απλό συμπέρασμα της φετινής Θεσσαλονίκης.
Οι ψηφοφόροι πλέον ξέρουν. Οπως έμαθαν επίσης ότι τα λάθη πληρώνονται – από την τσέπη τους.
Τι θα κάνουν; Δικό τους θέμα!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video