ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αγαπημένο μου...ομόλογο

Δυο βδομάδες πέρασαν από το μήνυμα «λύτρωσης» που έστειλε ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη και η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά.
Ο διεθνής Τύπος αρχίζει και προβληματίζεται πως θα «τα βγάλει πέρα» η Ελλάδα, με την κυβέρνηση Τσίπρα να ανεβάζει συνεχώς τις αποδόσεις των ομολόγων.
Οι δανειστές μας προειδοποιούν πως από εδώ και πέρα είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης να βρει φθηνό χρήμα.
Πιστεύουν πως η υποσχεσιολογία του πρωθυπουργού στέλνει στις αγορές μηνύματα χαλάρωσης της οικονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες με τη σειρά τους ανεβάζουν τα σπρέντς και καθιστούν αδύνατη την έξοδο μας για δανεισμό.
Ο πρωθυπουργός μάς καθησύχασε πρόσφατα πως
η χώρα δεν έχει ανάγκη δανεισμό αυτή την περίοδο και πως υπάρχει και το «μαξιλάρι» των 18 δισεκατομμυρίων.
Το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει πολύ καλά όμως, πως αν αγγίξει αυτό το «μαξιλάρι» σημαίνει άμεσα δήλωση αδυναμίας πρόσβασης στις αγορές. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αποδόσεις των ομολόγων, θα εκτιναχθούν και θα οδηγηθούμε σε νέα κρίση δανεισμού.
Για να δείτε σε τι δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, κι ας το κρύβει, την περασμένη άνοιξη ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο του προγραμμάτιζαν δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές πριν το τέλος του μνημονίου τους και αμέσως μετά, προκειμένου να δείξουν πως η Ελλάδα είναι πια μια κανονική χώρα, κάτι που θα μπορούσαν να το «πουλήσουν» στο εσωτερικό εν όψει εκλογών. Εκτιμούσαν τότε πως θα υπάρξει σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού, που ποτέ δεν ήρθε, αντίθετα μάλιστα αυξήθηκε.
Η εικόνα που δημιουργείται επιβαρύνει τον τομέα των επενδύσεων, καθώς στέλνει αρνητικό σήμα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη σταθερότητα της , με αποτέλεσμα να αυξάνεται διεθνώς το επενδυτικό ρίσκο στην Ελλάδα.
Και έχει σημασία αυτό, γιατί οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει μας λένε πως η χώρα μας για να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα, χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, με επενδύσεις άνω των εκατό δισεκατομμυρίων από Έλληνες και ξένους επενδυτές.
Κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή φαντάζει αδύνατο, από μια κυβέρνηση που από τη μια, ούτε το «Ελληνικό» δεν μπορεί να βάλει μπροστά, ενώ από την άλλη ανέδειξε τη χώρα, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ σε πρωταθλήτρια στη φορολογία.
Η πολιτική, που ακολουθεί, δεν απαντά σ’ αυτά τα κεντρικά προβλήματα καθώς δείχνει να την ενδιαφέρει το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος από την παροχή υποσχέσεων για το... απώτερο μέλλον, δώρων και αντίδωρων σε στοχευμένες κοινωνικές ομάδες.
Προσπαθεί να κρύψει πως αυτές τις ομάδες, για τις οποίες λέει ότι κόπτεται, αλλά και το σύνολο των πολιτών που «άρμεξε» τα προηγούμενα χρόνια, αφαιρώντας από τις τσέπες τους, επί πλέον, πάνω από 20 δισεκατομμύρια σε έμμεσους και άμεσους φόρους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.
Ανδ. Κωνσταντάτος-thecaller.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video