ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ολική επαναφορά


Ήταν άνοιξη του 2015, τότε που ένα από τα ιστορικά non paper του Μεγάρου Μαξίμου μας ενημέρωνε: «η συμφωνία καθαρογράφεται».
Όπως όλοι ξέρουμε, η συμφωνία δεν καθαρογράφηκε ποτέ. Όλα τινάχτηκαν στον αέρα και θυμόμαστε τι επακολούθησε.
Τρία χρόνια αργότερα και με την λήξη του μνημονίου που μας φορέθηκε καπέλο, η κυβέρνηση είναι φανερό ότι επιστρέφει στην γνωστή της πρακτική.
Υποδυόμενη την ελεύθερη κι ωραία, επειδή τάχα δεν είναι υποχρεωμένη να παίρνει την έγκριση των δανειστών για τις αποφάσεις της, παίζει το παιχνίδι της δήθεν διαπραγμάτευσης. Με αντικείμενο αυτήν την φορά όχι το μνημόνιο, το οποίο αντί να σκίσει, διαιώνισε, αλλά τις περικοπές των συντάξεων.
Τις οποίες έχει ψηφίσει.
Σε αυτό το πλαίσιο της
διαπραγμάτευσης, μία νέα εκδοχή του «η συμφωνία καθαρογράφεται» βλέπουμε να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας.
Αντί για non paper του Μεγάρου Μαξίμου, αυτήν την φορά έχουμε μία κυβερνητική διαρροή στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Σύμφωνα με αυτήν, οι θεσμοί συζητούν όχι απλώς την αναστολή του μέτρου των περικοπών, αλλά την κατάργησή του. Και μάλιστα έχουν ενημερώσει και την αντιπολίτευση.
Λίγες ώρες αργότερα, όλα αυτά διαψεύδονται από κόμματα, θεσμούς και με τον πλέον επίσημο τρόπο από την Κομισιόν.
Ασχέτως του τι θα γίνει τελικά με τις συντάξεις, η τακτική της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμη.
Και μοιάζει επικίνδυνα με εκείνη του 2015. Στην ουσία είναι η ίδια. Ολική επαναφορά.
Όπως ο κ. Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία διαπραγματευόμενος, ετοιμάζεται να πάει σε εκλογές και πάλι διαπραγματευόμενος.
Είναι προφανώς αυτή μία τελευταία ελπίδα να περισώσει εκλογικά ό,τι μπορεί.
Μόνο που λησμονεί τα στοιχειώδη.
Η ψήφος των πολιτών σπανίως επιβραβεύει. Τις περισσότερες φορές τιμωρεί. Και δίνεται σε όποιον δημιουργεί μία κάποια προσδοκία.
Κοινώς: και τις συντάξεις να μην κόψει ο κ. Τσίπρας, αν δεν έχει κάτι άλλο να παρουσιάσει, ώστε να αλλάξει η ζωή των Ελλήνων μέσα σε λίγους μήνες, η τύχη δεν θα του χαμογελάσει.
Αγγ. Κωβαίος-in.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video