ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο αλλοπρόσαλλος υπουργός και το Σύνταγμα

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας, αναξιοπιστίας και πολιτικής ανακολουθίας, αλλά παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός εξακολουθεί όχι απλώς να τον ανέχεται, αλλά να τον εγκωμιάζει για τη…συνέπεια του.
Στην πολλοστή κωλοτούμπα του, με αφορμή το «Μακεδονικό» ο υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Πρόσθεσε μάλιστα, ως ένα άλλο δείγμα της σοβαρότητας του ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά απλώς μια μονογραφή των δυο υπουργών Εξωτερικών…

Ούτε είδε προφανώς τον κ. Τσίπρα, ομού μετά του κ. Ζάεφ να πανηγυρίζουν, ούτε άκουσε τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη συμφωνία, ούτε φυσικά διάβασε το επίσημο κείμενο της. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ μπορεί φυσικά να αυτοεξευτελίζεται όσο θέλει, λέγοντας πότε για δημοψήφισμα και πότε για ανύπαρκτη συμφωνία. Αυτός είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει…
Υπάρχει όμως ένα μείζον θέμα για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο υπουργός Άμυνας είναι μάλλον φυσιολογικό να μην έχει διαβάσει ποτέ το Σύνταγμα της χώρας, που καθορίζει ρητώς τις ευθύνες πρωθυπουργού και υπουργών. Αν μπορούσε να το διαβάσει θα έβλεπε ότι αναφέρει με σαφήνεια ότι «O Πρωθυπουργός εξασφαλίζει την ενότητα της Kυβέρνησης και κατευθύνει τις ενέργειές της», ενώ διευκρινίζει επίσης με κατηγορηματικό τρόπο ότι «Tα μέλη του Yπουργικού Συμβουλίου, καθώς και οι Yφυπουργοί είναι συλλογικώς υπεύθυνοι για τη γενική πολιτική της Kυβέρνησης και καθένας από αυτούς για τις πράξεις ή παραλείψεις της αρμοδιότητάς του».
Για ποια ενότητα της κυβέρνησης λοιπόν μπορούμε να μιλάμε, για ποια συλλογική υπευθυνότητα των υπουργών, όταν ένας βασικός στυλοβάτης της κυβέρνησης πουλά κυριολεκτικώς τρέλα; Μάλλον με κυβερνητικό καφενείο έχουμε να κάνουμε, όπου ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και οι υπόλοιποι, του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, να σφυρίζουν κλέφτικα…
Όσο κατανοητή κι αν είναι η προσπάθεια διατήρησης μιας ισχνής και ετερόκλητης κυβερνητικής συμμαχίας, άλλο τόσο ακατανόητη και προβληματική είναι η διαρκής προσπάθεια να αγνοούνται ή να υποβαθμίζονται οι …σαπουνόφουσκες που πουλά ο υπουργός Άμυνας, μήπως και καταφέρει να επιβιώσει εκλογικά.
ΤΟ ΒΗΜΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video