ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρόσκληση

Θεωρώ αυτονόητο ότι στην πρόσκληση της «Αυγής» να διαμορφώσουμε «μια εναλλακτική απέναντι στον Μπολσονάρο» δηλώνουμε όλοι παρόντες.
Όχι μόνο επειδή αν δεν δηλώσουμε θα μας κράξει η «Αυγή», όπως έκραξε τη ΝΔ που δεν έστειλε εκπρόσωπο σε κάποια εκδήλωση κατά του ναζισμού στη Θεσσαλονίκη.
Αλλά κι επειδή, όπως και να το κάνουμε, ο Μπολσονάρο είναι μια απειλή για τη δημοκρατία. Όλοι οι δημοκράτες στη Μενεμένη και τη Νέα Πέραμο ζουν με τον φόβο του.
Αποτελεί άραγε μεγαλύτερη απειλή από τον «Μίμη» και τον Πολάκη; Από τον Τζανακόπουλο και τον Παππά; Ειλικρινά δεν ξέρω.
Αλλά επειδή ο παππούς μου έλεγε «φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά», σπεύδω να συνταχθώ με τους δημοκράτες εναντίον του Μπολσονάρο έστω για να σώσω κανένα σακάκι από κοστούμι.
Το θέμα βεβαίως εγείρει δυο σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει τάχιστα να αντιμετωπίσει το κίνημα – έστω σε συνεργασία με τον Κούλογλου…
Πρώτον, πώς θα ξέρει ο Μπολσονάρο ότι του έχουμε ετοιμάσει εναλλακτική λύση για να ξεκουμπιστεί να φύγει; Διαβάζει «Εφημερίδα των Συντακτών»; Βλέπει ΕΡΤ;
Δεν είμαι βέβαιος. Αλλά αυτό πρέπει να το διευθετήσουμε άμεσα. Διότι αν είναι να ετοιμάσουμε εναλλακτική λύση και ο Μπολσονάρο να μην το μάθει ποτέ, δεν έχει πλάκα.
Δεύτερον, πώς θα εφαρμόσουμε την εναλλακτική λύση στη Βραζιλία που πέφτει και κομματάκι μακριά;
Θα κάνουμε απόβαση στην Κόπα Καμπάνα; Θα πέσουμε με αλεξίπτωτα; Θα περάσουμε κρυφά τα σύνορα από τη Βενεζουέλα;
Αυτά είναι δύσκολα πράγματα κι ευτυχώς που είμαστε ψυχωμένοι αριστεροί αγωνιστές για να τα αντιμετωπίσουμε.
Διότι αν κάνουμε απόβαση στην Κόπα Καμπάνα, μήπως νομίσουν ότι ήλθαμε με τα κορίτσια για το Καρναβάλι. Αν πέσουμε με αλεξίπτωτο, πολύ φοβούμαι ότι Βούτσης και Φίλης θα δυσκολευτούν να ακολουθήσουν.
Κι αν πάμε από τη Βενεζουέλα, θα πρέπει να διασχίσουμε όλη τη ζούγκλα του Αμαζονίου. Δεν το λες και εκδρομή.
Υπάρχει όμως και τρίτο πρόβλημα. Οτι μερικοί από το δημοκρατικό στράτευμα που ετοιμάζεται να εκστρατεύσει εναντίον του Μπολσονάρο είναι μάλλον χειρότερα φασισταριά από τον Μπολσονάρο.
Κι όσο να "ναι, βαρύ πράγμα οι κακιές παρέες – μόνο ο Θεοδωράκης δεν το καταλαβαίνει…
Πάμε λοιπόν από την αρχή.
Διότι τα μαθήματα δημοκρατίας είναι πάντα χρήσιμα. Αλλά μαθήματα δημοκρατίας από εκείνους που έχουν σχέση με τη δημοκρατία όση η Βραζιλία με το χόκεϊ επί πάγου δεν θα πάρω.
Ασε που αν θέλω να διαλύσω τη δημοκρατία, πάω κατευθείαν σε κάποιον σαν τον Μπολσονάρο που ξέρει τη δουλειά.
Δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Ούτε να διαβάζω «Αυγή»!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video