ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΟΙ ΣΥΡΙΖαίοι περίμεναν να τους πουν «καλώς ήρθατε» στο Πολυτεχνείο;

Δεν ξέρω εάν παρηγορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την Παρασκευή το πρωί έγιναν στόχος διαμαρτυριών στο χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά δεν είναι οι πρώτοι που υφίστανται τέτοια μεταχείριση.
Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν τέτοιες διαμαρτυρίες, συχνά ακόμη πιο έντονες, όταν πάνε να καταθέσουν στεφάνι κόμματα που θεωρούνται εκφραστές «αντιλαϊκών πολιτικών».
Μάλιστα, το ίδιο παράπονο ότι «χτυπούν εμάς που πρωταγωνιστήσαμε στον αντιδικτατορικό αγώνα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου» εξέφραζαν παλιά οι ΠΑΣΟΚοι.
Προφανώς και κανείς δεν θέλει να μειώσει τη
συνεισφορά κανενός στον αντιδικτατορικό αγώνα και σε αυτή την κορυφαία κινητοποίηση που ήταν το Πολυτεχνείο.
Αυτή η δράση είναι σε τελική ανάλυση κομμάτι της ίδιας της ιστορίας και δεν διαγράφεται.
Μόνο που στην πολιτική ισχύει, με τρόπο αδυσώπητο το «τα στερνά κρίνουν τα πρώτα».
Η Μαρία Δαμανάκη ήταν για χρόνια ένας άνθρωπος-σύμβολο του Πολυτεχνείου.
Ακόμη και τώρα κανείς ανατριχιάζει άμα ακούει τη φωνή της όπως και τη φωνή του Δημήτρη Παπαχρήστου να μιλούν στο ραδιοφωνικό σταθμό του κατειλημμένου Πολυτεχνείου εκείνες τις μέρες της φωτιάς.
Σήμερα, όμως, η Μαρία Δαμανάκη δύσκολα θα μπορούσε να πάει στο Πολυτεχνείο γιατί οι περισσότεροι θα την κατηγορούσαν ότι ξεπούλησε την ιστορία της για να κάνει καριέρα στην πολιτική και αργότερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αντίθετα, όλοι θα αντιμετώπιζαν με σεβασμό τον Παπαχρήστο.
Έτσι λοιπόν και οι ΣΥΡΙΖαίοι σήμερα εισπράττουν το τίμημα των πολιτικών τους επιλογών.
Πρόδωσαν τη λαϊκή ετυμηγορία του «ΟΧΙ».
Εφάρμοσαν μνημόνια, το ίδιο αποτελεσματικά με τους προηγούμενες.
Έκαναν ιδιωτικοποιήσεις.
Βάθαιναν την υποτέλεια στους αμερικανούς.
Έβαλαν και αυτοί τα ΜΑΤ να δείρουν διαδηλωτές.
Έδειξαν εγκληματική σχεδόν ανεπάρκεια στη διαχείριση «φυσικών καταστροφών».
Έγιναν και αυτοί μια κυβέρνηση «αντιλαϊκή» από αυτές που κατήγγειλαν ξανά και ξανά στις προκηρύξεις και τα δελτία Τύπου τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Μπορεί να νιώθουν αριστεροί, μπορεί να έχουν πολλές δικαιολογίες για το ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία: ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας διαμαρτύρεται εναντίον τους.
Και εάν συνεχίσουν αυτή την πολιτική, θα συνεχίσουν να εισπράττουν και διαμαρτυρίες.
Αντί λοιπόν να διαμαρτύρονται επειδή τους χαρακτήρισαν ανεπιθύμητους στο Πολυτεχνείο, ας αναλογιστούν ποια πολιτική εφαρμόζουν, εάν έχει σχέση με την αριστερά και τις αξίες της και εάν όντως εξυπηρετεί τα κοινωνικά στρώματα που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
Γιατί ίσως έτσι καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν ρότα. 
Λευτ. Χαραλαμπόπουλος-in.gr 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Στερεά Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video